Knihy do karantény, objednávky online, doručení až do domu

Redakce 2020-10-14 18:00:00

Louny (mkl) Bezpečnost, to je hlavní motiv nadcházejících dní, týdnů, měsíců. ,,Městská knihovna Louny se snaží nabízet služby svým čtenářům v každé situaci tak, aby se cítili bezpečně. Co nejméně omezit provoz, přijímat smysluplná opatření, chránit čtenáře a zaměstnance, to je úkol příštích dnů,“ uvedla ředitelka Dagmar Kučerová.


V rámci tzv 3R, tedy základních hygienických opatření: rouška - ruce - rozestup, jdou vrácené knihy znovu do pětidenní karantény a obaly projdou dezinfekcí, teprve pak se vrátí na regály.

Lounská knihovna obnovila telefonickou horkou linku, která slouží pro objednání knih. Knihy si mohou objednat čtenáři senioři, anebo lidé, kteří nemohou knihovnu navštívit. ,,Knihy budou doručovány, za-tím, jednou týdně do domácností. Novinkou je sběr knih po přečtení, a to pouze u čtenářů, kteří si službu telefonicky domluví na horké lince, a mají k ní vážný důvod,“ přiblížila službu ředitelka. Horká linka funguje na čísle 734521902. Knihy je možné objednávat také na emailové adrese knihovny: objednávky@mkl.cz a jejich doručení proběhne do pěti dnů. Knihy mohou místo čtenářů seniorů vracet i rodinní příslušníci.

Každou středu dopoledne se také na monitory vrací ,,Knihovna dětem“, tedy pořad Bibi a Bruna, kteří začali ve středu 30. září opět vysílat. Další novinky v rámci anticovidových opatření na sebe nenechaly čekat. ,,Pro školy všech typů začala knihovna nabízet ,,distanční knihovnické lekce“. Nyní probíhá zkušební provoz, lekci si školy ob-jednají dle katalogu přímo virtuálně do třídy,“ vysvětlila D. Kučerová. Nový školní rok zahájil také Třetí věk, ovšem i v rámci toho-to projektu se počítá také s webináři a distančním studiem. Knihovna připravuje i řadu dalších projektů, např. začíná natáčet podcasty týkající se nových knih a zajímavostí ze světa kultury.

,,Lounská knihovna zůstává majákem i v těžkých dobách, snaží se podporovat pozitivní myšlení lidí a aktivity ve své komunitě. Všem čtenářům i nečtenářům přeje pevné zdraví a optimistickou mysl,“ uzavřela ředitelka lounské knihovny.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video