Denisa Hrdinová z Loun je ve finále soutěže Miss České republiky 2020. Vyzpovídali jsme ji!

Hedvika Mašková 2020-10-15 14:00:00

Miss České Republiky je nejvýznamnější soutěží krásy v České republice s dlouholetou tradicí. A my v jejím finále máme svou reprezentantku. Je jí dvaadvacetiletá Denisa Hrdinová z Loun. Neváhali jsme a rozhodli se ještě před slavnostním galavečerem Louňačku Denisu vyzpovídat. Rozhovor s finalistkou číslo deset, která aktuálně bojuje také o titul Miss Sympatie, o němž rozhoduje veřejnosti pomocí veřejné volby na webu miss-ceske-republiky.cz, si přečtete níže.

    • Jsi jednou z dvanácti finalistek soutěže Miss České republiky 2020. Řekni mi, kdy a proč ses do soutěže přihlásila?

Do soutěže jsem se přihlásila, protože mě oslovila II. Vicemiss České republiky 2019 Dominika Benáková s tím, jestli bych to nechtěla zkusit. Moje prvotní reakce byla, že ne, ale pak jsem přemýšlela a uvědomila si, že jsem vždycky chtěla zkusit přehlídky a focení. Řekla jsem si, že přihlášení do Miss České republiky 2020 by mohlo být skvělou cestou k navázání kontaktů, poznání světa modelingu a získání zkušeností.

    • A ty jsi současnou II. Vicemiss Dominiku Benákovou před tím znala?

Neznaly jsme se vůbec. Dominika mě objevila na sociálních sítích a oslovila mě.

    • Jaké byly požadavky, aby ses mohla do soutěže vůbec přihlásit?

Soutěže se mohou účastnit dívky od 18 do 28 let s výškou od 167 cm. Mně je 22 a měřím 175 cm, takže jsem tyto podmínky řešit nemusela. Váha v podmínkách stanovena nebyla. Účastnice soutěže by také neměly mít tetování nebo jen takové, které není příliš velkého rozsahu. Také musí plynule komunikovat česky, avšak česká národnost či občanství se nevyžaduje. Samozřejmě nesmí mít záznam v rejstříku trestů či spojitost s tvorbou nějakých erotických nebo pornografických materiálů.

    • Prozraď, co všechno obnášela cesta až do finálové patnáctky?

Do soutěže jsem se přihlásila koncem června. Poté v době koronaviru následoval online casting, kdy jsme si s vítězkou z loňského roku povídaly přes Skype. Odpovídaly jsme na otázky ohledně zkušeností s přehlídkami, focením a tak dále.

Z online castingu jsem postoupila do klasického castingu, který proběhl v červenci v Hotelu Jalta v Praze, kde bylo asi dvacet dívek. Byl to pouze jeden z castingů. Holek bylo daleko více. Tam jsme absolvovaly rozhovor, promenádu v plavkách a představení se. Na základě výběru poroty jsem pak postoupila do semifinále.

    • A jak probíhalo semifinále? Kolik dívek do něho postoupilo?

Semifinalistek bylo padesát. Semifinále probíhalo ve čtyřech kolech. Každého se účastnilo deset až čtrnáct holek. Z každého semifinálového kola postoupily do finále tři dívky s nejvyšším počtem hlasů od porotců, a z toho vzešla finálová dvanáctka.

Semifinále trvalo tři dny. První den byl v Galerii ocelových figurín, kde jsme se promenádovaly v plavkách i šatech a představovaly se sponzorům a dalším lidem. Druhý den jsme věnovaly charitě a předávaly počítače v rámci kampaně ,,Počítače dětem“. Třetí den se konal v Aquapalace, kde byly opět přehlídky a rozhovor či volná disciplína.

Říkala si, že nemá šanci

    • Čekala si, že bys mohla ze semifinále postoupit do finálové dvanáctky?

Právě, že vůbec! (smích) Měla jsem tam svoje favoritky a říkala si, že mezi nimi nemám šanci. Šla jsem to skutečně jen zkusit a vůbec jsem s postupem nepočítala.

    • Kdy proběhne finálový večer?

Nejspíše začátkem listopadu. Finále určitě bude, ale dosud se ještě neví, za jakých podmínek.

    • Mezi semifinálovými koly a finálovým večerem probíhá ještě nějaká příprava?

Proběhla roadshow, kdy jsme byly pět dní v Jablonci nad Nisou, kde se konala akce Křehká krása. Během pěti dní jsme měly soustředění. Konaly se nejrůznější kurzy od líčení až po catwalk chůzi, což je modelingová chůze, kdy se dává noha před nohu, pracuje se také s rameny, držením těla a tak.

Víkend nato jsme byly v Poděbradech. Poté se konal Prague Car Festival, kterého jsem se ale, bohužel, kvůli nemoci nemohla zúčastnit. Naplánováno byla ještě účast na dalších akcích, ale ty byly kvůli současnému průběhu koronaviru zrušeny.

Teď se konají nácviky na finálový večer, kdy jezdíme do Prahy a cvičíme choreografii, chůzi a další věci.

    • Jaké disciplíny na tebe ve finále čekají? Už víš, co budeš předvádět?

Ve finále na nás čekají promenády i volná disciplína. Já, jelikož jsem sportovní typ, budu tančit (smích). Trénuji s jednou mou kamarádkou z Loun, která byla také v Miss. Předvedu moderní tanec skloubený se zumbou a aerobikem. Uvidíme, jak se s tím poperu (smích). Jelikož jsem tančila kdysi jen rok, docela se volné disciplíny bojím (smích).

    • Jaká jste se sešly ve finále parta? Bereš holky spíše jako soupeřky nebo vznikají nová přátelství?

Myslím si, že jsme dobrá parta. Vycházíme spolu dobře a neděláme si žádné naschvály.

    • Kdo tě v tvém snažení nejvíce podporuje? Jaké jsou reakce z tvého okolí?

Zatím jsem se nesetkala z žádnými negativními reakcemi na mou účast v soutěži. Nevím o nikom, kdo by mi to nepřál. Nebo možná někdo takový je, ale neřekne mi to (smích).

Nejvíce mě určitě podporuje moje rodina. Já jim ze začátku o přihlášení do soutěže vůbec neříkala. Prozradila jsem to až poté, co jsem se dostala do semifinále. To už jsem musela říct, kam jedu (smích). Podporují mě mamka, taťka i starší ségra. Jsou na mě pyšní. Jezdili se na mou účast na akcích dívat už teď (smích).

Jedna z nejvyšších

    • Co si myslíš, že je v soutěži tvoji silnou stránkou oproti ostatním dívkám?

Patřím v soutěži mezi jednu z nejvyšších holek, takže možná právě výška je má silná stránka. A také přirozenost. Nemám barvené vlasy, tetování, umělé nehty nebo něco podobného (smích).

    • Je příprava na finálový večer velký nápor na psychiku nebo si snažíš vše co nejvíce užívat?

Přípravy si užívám naplno. Jsem ale také z dojíždění do Prahy a tréninků unavená. Je to docela náročné.

Ještě štěstí, že cesta z Loun do Prahy není tak dlouhá. Ve finále je i holčina z Krnova, která dojíždí do Prahy skoro šest hodin.

    • Z jakých koutů republiky vlastně dívky ve finále pocházejí?

Finalistka, která je od nás nejblíže, je z Ústí nad Labem. Pak jsou holky z Prahy, Brna, Přerova, Otrokovic, Jihlavy, Ratibořic, Čelákovic,…

    • Co od finále očekáváš? S jakým výsledkem budeš spokojená?

Pro mě je úspěch už jen to, že jsem se do finále dostala. S nějakým umístěním vůbec nepočítám. Jsem moc ráda za každou zkušenost, kterou mi soutěž přináší, a určitě budu na účast v dobrém vzpomínat.

    • Fotky finalistek již zaplňují stránky internetu i novin. Poznávají tě lidé na ulici?

Zatím se mi nestalo, že bych v Lounech šla a někdo si mě zvláštně prohlížel (smích). Byla jsem ale u své kadeřnice, která říkala, že mě viděla v PRESSu a nebyla si jistá, zda jsem to skutečně já. Jednou se mi to tedy stalo (smích).

Když jsem postupovala v soutěži a naše fotky byly na internetu, tak mi samozřejmě psali kamarádi. A když jsme byly jako finalistky v Poděbradech, tak mi psali i nějací kluci a páni, že mi fandí, drží palce a že jsem jejich favoritka. To bylo milý.

Má přítele?

    • Teď se tedy hodí otázka na tělo, která bude některé muže určitě zajímat. Máš přítele?

Přítele nemám (smích).

    • Deny, věnovala ses před přihláškou do soutěže modelingu?

Párkrát jsem na focení byla, ale nikdy jsem se tomu nevěnovala profesionálně. Nikdy jsem se neúčastnila ani žádných přehlídek.

    • Jsou v soutěži holky, které již zkušenosti mají? Dělá ti velké problémy je dohnat?

Ano, je tam několik holek, které už se účastnily i jiných obdobných soutěží. Na soustředěních a nynějších přípravách jsem si ale vše již vyzkoušela a naučila, ať už jde o pózování nebo chůzi.

    • A oslovil tě už někdo s nabídkou spolupráce?

Ano, nedávno jsem se účastnila mé vůbec první přehlídky, což byla obrovská zkušenost. Byla jsem jako jediná z finalistek oslovena a jela předvádět do Železného Brodu.

    • Jestliže patříš v soutěži k jedněm z těch vyšších, nemusíš tím pádem nosit tak vysoké podpatky?

Některé holky, aby dohnaly výšku, mají fakticky hodně vysoké podpatky. Já jsem si ale taky pořídila vysoké, protože jsem byla naštvaná, že menší holky jsou s podpatky vyšší než já (smích). Chodí se v nich ale lépe než v nižších.

Chce být sestřičkou

    • Co vlastně děláš? Studuješ?

Ano. Dva roky jsem studovala na pražské soukromé sportovní škole obor Wellness, ale nějak mě to neoslovilo, a proto jsem se rozhodla podat přihlášku na Vyšší odbornou školu ekonomickou, sociální a zdravotnickou v Mostě, obor Všeobecná sestra. Teď nastupuji na dálkové studium, protože bych chtěla zároveň nastoupit na brigádu, což je nyní z hlediska času skoro nemožné, ale až se vše uklidní, tak snad něco seženu.

    • Čemu se věnuješ ve svém volném čase? Co tě baví?

Miluji sport. Úplně nejraději mám plavání, kterému jsem se věnovala deset let závodně. Právě plaváním, běháním a dalším cvičením se nejvíce odreaguji.

    • Co tvůj životní styl? Žiješ zdravě nebo si občas dopřeješ i něco nezdravého?

Doma jíme spíše zdravě, ale dám si občas i něco nezdravého. A nejím moc ani maso, jsem skoro vegetariánka.

    • Jakému jídlu neodoláš? Pokouší tě třeba chuť na sladké?

Na sladké ani moc ne. Mám ale hodně ráda pizzu (smích).

    • Nemusela jsi tedy nyní soutěži přizpůsobit svůj jídelníček?

Ani ne. Moje váha je pořád stejná. Já bych chtěla naopak přibrat, ale nejde mi to (smích). Když se teď připravujeme a celý den fotíme, nemáme s holkami častokrát ani čas na jídlo.

    • Čím jsi chtěla být, když jsi byla malá a čeho bys chtěla dosáhnout dnes?

Chtěla jsem být zubařka, ale pak jsem si to rozmyslela, protože se mi nechtělo učit na medicínu (smích). Ráda bych se ale stala zdravotní sestrou, protože jsem měla nemilou zkušenost s chováním zdravotních sester k pacientům a říkala si, že takhle by to určitě být nemělo. Chtěla bych to změnit.

    • Takže neplánuješ profesionální dráhu modelky?

Ráda bych se vedle své práce modelingu věnovala. Třeba si jen nárazově přivydělat. Proč ne.

    • A máš nějaký vzor či oblíbenou modelku?

Obdivuji loňskou vítězku Miss České republiky Nikolu Kokyovou. Je velmi pracovitá a je až neskutečné, co všechno dokáže stihnout. Zvládá organizaci akcí, moderování, věnuje se modelingu, fotí,… To opravdu obdivuji.

Výhra by znamenala hodně

    • Závěrečná otázka. Co by pro tebe znamenala výhra v soutěži?

Nemyslím si, že bych soutěž mohla vyhrát. Jsem totiž hrozný nervák, a když mám mluvit před hodně lidmi, jsem z toho skutečně ve stresu. Je to, jak když mi vypne (smích). Snažím se s tím ale pracovat a chtěla bych se ještě zlepšovat.

Výhra by pro mě znamenala hodně, ale byla by z důvodu mé nervozity obrovským překvapením.

    • Přemýšlela jsi, jak bys s titulem Miss České republiky 2020 naložila?

Bavilo by mě organizovat nejrůznější akce a podílet se na přípravách nadcházející soutěže Miss České republiky 2021. Jezdit s holkami na soustředění, dělit se s nimi o své zkušenosti a pomáhat jim.

Díky titulu je možné zapojit se a pomoci v řadě charitativních aktivit. Jak jsem již zmínila, už jako semifinalistky jsme předávaly v rámci kampaně ,,Počítače dětem“. Já předávala počítač jedné paní v Hřivčicích, která má syna s poruchou autismu.


Děkuji za rozhovor a držíme palce!

Hedvika Mašková


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video