Několik radních Loun má pozitivní test, rada města je v karanténě

Lucie Steklá 2020-10-18 13:19:58

Lounští radní jsou v karanténě. Oznámilo to v sobotu odpoledne prostřednictvím sociálních sítí vedení města. ,,S ohledem na zjištěný výskyt covid-19 jsou od dnešního dne radní města Loun a několik úředníků v karanténě respektive izolaci. Na chod městského úřadu to nebude mít zásadní vliv," uvedl na facebooku starosta města Pavel Janda s tím, že informace o chodu úřadu zveřejní město Louny v pondělí ráno po videokonferenci vedení města, tajemnice MÚ a krizového řízení.

Že ani roušky nejsou všemocné, o tom se přesvědčil sám lounský starosta hned v neděli. ,,Tak ani roušky nejsou všemocné. Jsem covid-19 pozitivní. A vzhledem k tomu, že jsem to pravděpodobně chytnul na pondělním jednání rady města, kde byla stoprocentně dodržena všechna opatření, prosím, buďte všichni ještě opatrnější," informoval P. Janda. Dostal tak ,,zajímavý narozeninový dárek" o který určitě nestál. 

V pátek před půlnocí byl lounský starosta informován o pozitivně testované osobě v radě města. ,,S městským "krizákem" jsme hned začali kroky radnice koordinovat s krajskou hygienickou stanicí. Protože mě bolela od čtvrtka hlava a setkal jsem se s několika lidmi, kteří jsou v pravidelném kontaktu se svými 70+ rodiči, vyrazil jsem včera dopoledne na letiště na testy a ve čtyři hodiny odpoledne jsem měl výsledky," uvedl. Následovalo druhé kolo komunikace s hygienickou stanicí, vytrasování kontaktů za uplynulý týden a rozhodnutí o karanténě. Radní zasedací místnost, sekretariát i kancelář starosty byly neprodleně vydezinfikovány ozónem.

,,Bolí mě trochu hlava, ale od zítra pojedu v home-office režimu. Agendu budu vyřizovat z domova a všechny potřebné porady pojedu přes videokonference. Když se mi nedovoláte, zavolám zpět. S možností, že bude vedení města či úřadu v karanténě jsme počítali od jara, chod města tak není nijak ohrožen. Držme se, společně to zvládneme!" řekl P. Janda. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video