V Žatci se opět otevře odběrové centrum na COVID 19

Redakce 2020-10-18 13:28:00

Od úterý 20. října se v Žatci ve Studentské ulici, v aleji na okraji parku pod nemocnicí u staré vrátnice opět otevře odběrové centrum na COVID 19. Provozní doba bude ve všední dny od 8 do 10 hodin (mimo svátky). Nemocnice Žatec informuje o znovuotevření na svých webových stránkách.

,,Odběry provádíme u u pacientů, které indikoval: praktický lékař pro dospělé, praktický lékař pro děti a dorost, pneumolog, infektolog, nebo lékař lůžkového zdravotnického zařízení (dále jen lékař), hygienik a dále u samoplátců (bez indikace lékaře či orgánu ochrany veřejného zdraví, dále jen hygienik)," vysvětluje Nemocnice Žatec.

Odběrové centrum se bude nacházet ve Studentské ulici na stejném místě, kde se nacházelo během první vlny koronavirové krize. K odběrovému místu lze přijet vozem nebo přijít pěšky.

Objednání

Objednávání na tel. č.: +420 607 056 741. Volat můžete od pondělí do pátku od 10:00 - 15:00 hodin, mimo svátky. Pacienti bez objednání nebudou odebráni. Vzhledem k velkému zájmu je objednací doba 8 až 10 pracovních dnů. 

Cena

,,Odběr, který indikoval lékař nebo hygienik, je hrazen ze zdravotního pojištění. Samoplátci si odběr hradí sami, dle aktuálního ceníku Nemocnice Žatec, o.p.s. Před odběrem se samoplátce dostaví do pokladny nemocnice. Úhradu možno provést bezkontaktně, platební kartou. Obdrží 2x doklad o platbě: 1x zůstává pacientovi, 1x pacient předá v odběrovém centru," doplňuje Nemocnice Žatec. Cena za odběr PCR Covid-19 pro samoplátce je 2 300 korun českých.

Průběh odběru

Vyšetření PCR SARS CoV-2 (COVID-19) je provedeno z výtěru zadní části nosohrtanu, tenkou štětičkou, zavedenou, při mírném záklonu hlavy, přes nos, do zadní části nosní dutiny. Odběr trvá přibližně 10 vteřin. Je nepříjemný, může způsobit chvilkovou bolest, případně drobné krvácení z nosu. Samotný odběr provádí zaměstnanec nemocnice. 

V odběrovém centru

V Odběrovém centru pacient na místě předloží zdravotní průkaz pojištěnce a občanský průkaz. Zdravotní personál po jeho předložení ověří elektronickou žádanku, kterou vystavil lékař nebo hygienik. U samoplátce vystaví žádanku pracovník odběrového centra, nebo ji vystavil jiný poskytovatel zdravotních služeb. 

Výsledky

Výsledek vyšetření bude nejdříve za 24-48 hodin od vyšetření, ale čekací doba může být i delší. Výsledek vyšetření bude laboratoří zaslán pacientovi na uvedený mobilní telefon a dále k indikujícímu lékaři. Potřebuje-li samoplátce tištěný výsledek, domluví se s pracovníkem odběrového centra a výsledek bude připraven v odběrovém centru cca 48 hodin po provedeném odběru, eventuálně déle. 

Dodržování rozestupů a hygieny

Personál děkuje za ohleduplnost a respektování jeho pokynů. Nezbytné je dodržování preventivních opatření, jako je zakrytí nosu a úst, bezpečný rozestup ve frontě a správná hygiena!   

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video