Město snížilo cenu pozemků Na Lišce

Alla Želinská 2020-10-20 17:25:00

Šest stavebních parcel Na Lišce město Podbořany nabídne k prodeji zájemcům o výstavbu rodinného domku za cenu 300 korun za metr čtvereční + DPH – takto rozhodli na svém posledním zasedání v září zastupitelé města.

Poslední obálkový výběr ohledně pozemků v lokalitě Na Lišce proběhl na podbořanské radnici loni v listopadu, kdy město nabízelo zbývající pozemky za cenu 517 Kč, ale nezúčastnil se ho žádný zájemce. Respektive během dvou kol obálkových výběrů se ze sedmi nabízených parcel prodala pouze jedna (i s tou jsou problémy). Proto se zastupitelstvo většinou hlasů (při tajném hlasování) usneslo na zářijové schůzi o snížení dosavadní ceny.

Snížení ceny podle vedení radnice je v zájmu rozvoje města, které chce nastavit vstřícné podmínky pro bydlení. Dalším důvodem k této změně ceny je skutečnost, že na uvedených pozemcích jsou podle geologického posouzení ztížené základové podmínky, což také může snižovat zájem o tyto pozemky, vysvětlil vedoucí majetkoprávního odboru Lukáš Gonda. Jedná se o pozemky nad silničním výjezdem z města směrem na Blšany. Právě tyto parcely, které město původně prodávalo za 300 korun, byly součástí policejního vyšetřování na základě trestního oznámení podnikatelů Řepíka a Šopfa. Kauza Město - Na Lišce.

Parcely Na Lišce se připravují k prodeji. V minulých dnech se tam pokládala kanalizace, probíhá výstavba veškerých inženýrských sítí. Samotné 3. kolo obálkového výběru by mohlo proběhnout těsně před konáním další schůze zastupitelstva, která se má uskutečnit ve středu 2. prosince. „Termíny nejsou prozatím na 100 % dané, musí se např. také stanovit komise pro otevírání obálek, ale předpokládám, že by v pondělí 30. listopadu nebo v úterý 1. prosince obálkový výběr proběhl,“ předeslal Gonda. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video