Napsali jste nám: Proč a kam mizí lavičky z ulic města?

2020-10-25 08:27:00

CHOMUTOV (r) — Se stížností na lavičky, mizející z ulic Chomutova, se na naši redakci obrátila čtenářka Alla D. z Chomutova. Napsala nám: Obracím se na Vás s velikou prosbou o pomoc. I když mě lidé odrazují od toho, abych vás o něco prosila, přesto se pokusím vám o našem trápení napsat.

Nikdo nevěří, že to pomůže, a lidé rezignují. V Chomutově se nenápadně, ale jistě ztrácejí lavičky k posezení a odpočinku. Technické služby je odstraňují asi na příkaz magistrátu, jinak nevím, kdo to nařídil. Postižení lidé chodící o holi, matky s malými dětmi na procházce a ostatní, kterým se udělá na chvíli nevolno, si nemají kam sednout a odpočinout si. Když jsem požádala technické služby o vysvětlení, proč před domem na Holešické 4840 odstranili lavičky, odpověděli mi, že to bylo přání společenství v tomto domě. Dobře to chápu, že se mohou najít i tací, ale proč ty lavičky nepřemístili jinam, kde by nikomu nevadily? Kolem je zeleň a odpočinout si je blahodárné. Právě dnes se udělalo starší paní špatně a neměli jsme ji kam posadit, tak jsme ji drželi podpaží, dokud se jí neulevilo.

A bohužel jsme zjistili, že na Březenecké si nesednete nikam, jedině na vystouplou hranu nějakého plotu. Názory lidí na toto ubohé jednání města Chomutova jsou, že je zbytečné volit do zastupitelstva města lidi, které neznáte a pro které je soucit asi sprosté slovo. Nedoufám, že tato prosba padne na úrodnou půdu. Lidé začínají být lhostejní. Alla D., Chomutov (totožnost pisatelky redakce zná)

— — — — —

O odpověď jsme požádali chomutovský magistrát. Vedoucí odboru vnějších vztahů Zuzana Kroutilová nám poskytla následující stanovisko: „Lavičky nejsou odstraňovány z podnětu Magistrátu, ale VŽDY na žádost občanů. Tak tomu bylo i v ulici Holešická 4740 (Holešická 4840 neexistuje). O odstranění laviček požádal výbor SVJ.

Společenství vlastníků jednotek si stěžovalo na používání laviček hlavně bezdomovci a nepřizpůsobivými občany, kteří na lavičkách konzumují alkohol, nechávají okolo laviček nepořádek, hlučí pozdě do noci a přes den se chovají vulgárně ke kolemjdoucím. Před domem čp. 4738 jsou dvě lavičky a o několik metrů dál dětské hřiště s lavičkami, které je možno k odpočinku využít.“

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video