Regionální potravinou je ,,žervé” z Břvan

Lucie Steklá 2020-10-21 19:59:00

Ústecký kraj (lus) O prestižní ocenění Regionální potravina 2020, které je zárukou kvality zemědělských nebo potravinářských výrobků, se v regionu Ústeckého kraje ucházelo celkem 186 produktů od třiačtyřiceti výrobců. Hodnotitelská komise vybrala vítěze ve všech devíti kategoriích. Mezi nimi bylo Žervé z Kozí farmy v Břvanech.


Žervé z produkce Barbory Marešové získalo ocenění v kategorii ,,Mléčné výrobky ostatní“. „Odborná komise neměla ani v letošním ročníku snadné rozhodování. O účast v soutěži byl opět velký zájem. Počet přihlášených výrobků byl dokonce rekordní a v rámci konání celé soutěže také nejvyšší ze všech krajů. Nejpočetnější kategorií byla kategorie Ostatní s počtem 35 výrobků od dvanácti producentů,“ říká krajská koordinátorka Monika Plachá z Okresní agrární komory Most.

Ocenění Regionální po-travina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato ,,pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality. Titul regionální potraviny získal například makovec bez mouky z Roudnice, pivo Monopol Karlík, švestky s portským vínem z Jirkova nebo lahůdková tlačenka a krůtí maso z Mostu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video