Výhled do krajiny od obnoveného křížku

Lucie Steklá 2020-10-21 12:01:49

Obnovený křížek, k němu zvonička a lavička změnily krajinu na rozhraní obcí Domoušice a Lhota pod Džbánem, které leží na hranicích Ústeckého a Středočeského kraje.

 Na obnově místa zvaného ,,U Křížku” se v uplynulých několika měsících podíleli dobrovolníci, kteří do opravy křížku vložili svůj čas i prostředky. František Cífka za pomoci Jiřího Drexlera a Lukáše Fojtácha společně opravili zničený křížek, který vrátili na původní místo. K němu přibyla dřevěná zvonička i lavička. ,,Bude to taková památka a věříme, že ji lidé ne-zničí,” řekl F. Cífka. Podle jeho slov už si místo našlo své příznivce. ,,Zastavují se tam cyklisté, aby si odpočinuli a rozhlédli se po okolí, při procházkách tam zastavují místní lidé,“ dodal. ,,Rádi bychom poděkovali všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na rekonstrukci sakrální stavby. Pamětníci místo nazývají ,,U Křížku“. Pod křížkem byl ještě vykopán a znovu osazen patník-kilometrovník 16 km, který pravděpodobně ukazuje vzdálenost do Rakovníka,“ uvedla obec Domoušice. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video