Africké trhy s výběrem exotického ovoce zavítaly do Žatce

Hedvika Mašková 2020-10-22 16:27:00

Do centra našeho města zavítaly minulou sobotu africké farmářské trhy. Všichni, kteří se v deštivý den vydali na náměstí Svobody, mohli ochutnat skvělé tropické plody, které vypěstovali drobní farmáři.

 K vidění, zakoupení a ochutnávce bylo například čerstvé ovoce z Afriky, jako obří jackfruit, avokádo, banány, mango nebo ananas, ale také exotické ovoce z Asie, jako dračí ovoce, mangosteen, papája, cherimoya a mnoho dalšího. Na trzích se objevily také nové druhy ovoce z daleké Kolumbie, jako lulo, curuba, kaktusový fík, žluté dračí ovoce či granadilla a ovoce z Dominikánské republiky – limoncello, sapodilla nebo červená papája. Kromě čerstvého ovoce bylo dostupné i ovoce sušené, voňavé koření ze Zanzibaru, kvalitní káva, čaj, marmelády, kakaové boby, sirupy i vonné oleje.

,,Koupil jsem si papáju, maracuju a baby banánky. Ovoce je výborné! Na trhy jsem se vydal, jelikož jsem je již v minulosti navštívil v jiném městě. Věděl jsem, co od nich čekat, i když v Žatci nebyly tak velké. Trhy byly fajn zpestřením, jelikož se tento typ ovoce nedá koupit v běžném obchodě. Zároveň jsem si připomněl dovolenou v Asii, ale tam bylo ovoce dá se říci za hubičku,“ sdělil nám s úsměvem jeden z návštěvníků Alexander Zaremba.

,,Já si na trzích koupil jen ananas. Chtěl jsem totiž zjistit, zda se liší od toho, který se dá koupit v supermarketu. Ještě jsem ho ale neochutnal. Prodejce ve stánku mi poradil, že, pokud nesním ananas hned, ať ho postavím vzhůru nohama, cukr se tak dostane až dolů. Ananas pak má prý lepší chuť,“ řekl nám další z návštěvníků Jan Taraba a nadto doplnil: ,,Jsem rád, že se v Žatci takové akce konají. Doufám, že podobné trhy dorazí znovu, abych si mohl koupit některé ovoce, které neznám a mohl tak ochutnat něco nového.“     

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video