K důchodu si přivydělával prodejem marihuany

Redakce 2020-10-27 13:11:55

Louny (lus, glo) Lounští kriminalisté v minulých dnech zadrželi tři osoby, které podle jejich zjištění měly nejméně po dobu několika měsíců distribuovat marihuanu v obcích na Lounsku.

,,Na základě poznatků, které policisté získali operativním šetřením, zadrželi tři muže a provedli domovní prohlídky. Zajistili (na snímku) vzrostlé rostliny konopí, sušinu rostliny, digitální váhy, několik uzavíratelných igelitových sáčků obsahujících zelenou rostlinnou sušinu a další věci užívané při pěstování konopí a distribuci marihuany,“ přiblížila zátah policejní mluvčí Miroslava Glogovská.  

Vyšetřovatel poté ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil zmíněné muže ve věku 23, 46 a 66 let, žijící v jedné z obcí na Lounsku.

Nejmladší z mužů měl marihuanu prodávat nejméně od března tohoto roku různým osobám z řad uživatelů drogy. ,,V několika případech ji však měl prodat i nejstaršímu z obviněných, který ji pak měl prodávat dalším osobám. Mladík měl marihuanu získávat zakoupením od různých osob. Několikrát ji měl zakoupit přímo od dalšího z obviněných, 46letého muže. Ten je viněn právě z prodeje drogy zmíněnému mladíkovi. Oba mladší muži měli kromě prodeje marihuany také pěstovat konopí,“ dodala mluvčí.

Třetím obviněným je 66letý občan cizího státu žijící na Lounsku. Dotyčný měl podle informací kriminalistů nejméně od května tohoto roku převážně přímo v místě svého bydliště distribuovat marihuanu koncovým uživatelům. Drogu zákazníkům většinou prodával, některým osobám ji však poskytoval i zdarma. ,,On sám tuto látku získával nákupem od jiné osoby. Podle svých vlastních slov si prodejem marihuany přivydělával k důchodu. Všichni obvinění se k popsanému jednání doznali. Za spáchání uvedeného trestného činu jim v případě uznání viny může soud uložit trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,“ uzavřela M. Glogovská.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video