Lounské házenkáře trápí nízká úspěšnost střelby

Lucie Steklá 2020-10-27 17:26:00

V neděli 11. října zavítali do Ústí nad Labem, k týmu, který ze třech dosavadních soutěžních kol nezískal v soutěži ani bod. ,,To ale chtěla Chemička, i za pomoci hostujících hráčů z Lovosic J. Günla a R. Jelínka, změnit. Z našeho kádru nebyli k dispozici brankář M. Šlechta a do pole M. Bittner, M. Černý a hlavně střelecká spojka J. Matras,“ uvedli házenkáři. Úvod prvního poločasu byl až do 19. minuty a stavu 9:9 velmi vyrovnaný. Na čtyřgólovou šňůru domácích na 13:9 lounská Lokomotiva vzápětí reagovala rovněž čtyřgólovou šňůrou a vyrovnáním na 14:14. Gól nejstaršího hráče na hřišti pivota T. Veleka rozhodl o poločasovém vedení Ústí 15:14. Pět gólů (a tedy třetinu lounské brankové produkce) obstaral v prvním poločase Petr Jahn.

Zápas se rozhodoval v první půlce druhého poločasu. ,,Prvních čtrnáct minut jsme pro-hráli 11:4 a trenér V. Kuliš si byl nucen vzít timeout. Nešlo nám na hřišti vůbec nic. Ne-proměňovali jsme střely a vyložené příležitosti, už tak nízká úspěšnost střelby nám klesla až na 45 procent (!). Nedařilo se nám zastavovat spojku O. Vrběckého a křídlo M. Konárika, kteří nás poté gólově trestali. Na více než šest gólů (24:30 ve 22. min.) jsme se již nedokázali přiblížit a závěr se už pouze dohrával. Naše prohra 27:35, nejvyšší v dosavadním průběhu 2. ligy, byla zasloužená,“ zhodnotili utkání. 

V útočné fázi snesl přísnější měřítko pouze P. Jahn, autor devíti gólů a pěti asistencí. Z obou brankářů - bratrů byl tentokrát úspěšnější mladší David s 29procentní úspěšností. Už obehranou písničkou je proměňování střeleckých příležitostí, tentokrát lounští házenkáři využili méně než polovinu střel (úspěšnost 48 procent). V tomto se ne-dařilo zejména O. Lacinovi (3/10) a M. Sukovi (2/7). Hráči zaznamenali dvanáct technických chyb. Pětatřicet inkasovaných gólů není dobré vysvědčení ani pro obranu, ani pro brankáře.

,,Jak již bylo v úvodu napsáno, kvůli nařízení vlády ČR v souvislosti s pandemií koronaviru jsou veškeré soutěže přerušeny a v současnosti nelze říci, kdy budeme znovu hrát a také jestli u toho budou moci být diváci,“ loučili se před nucenou koronavirovou pauzou házenkáři.

Po čtyřech soutěžních kolech jsou házenkáři Lokomotivy Louny na osmém místě tabulky se třemi body za jednu výhru (v prvním kole proti Košutce) a zemízu s Libercem (třetí kolo). Soupeřům lounští dali 106 branek, dostali jich 119. Tabulku šestnácti týmů hrajících 2. ligu mužů severozápadních Čech vede Dukla Praha B, která vyhrála všechny čtyři utkání.

Nejlepším střelcem lounského týmu je se čtyřiadvaceti trefami Ondřej Lacina (osmý v pořadí soutěže). Nejvíce sedmimetrových hodů - tři - mají z hráčů Lokomotivy na svém kontě Petr Jahn a O. Lacina. A právě Lacina je zatím nejtrestanějším hráčem svého týmu i soutěže. Dvouminutový trest dostal šestkrát (plus jedna žlutá), pětkrát byl trestaný ve statistikách třetí v pořadí Tomáš Svoboda (plus tři žluté).

Remíza s Libercem. Jeden bod si házenkáři Lokomotivy Louny do tabulky připsali po remíze na domácí palubovce s Libercem (na snímku v oranžovo-černých dresech). V prvním poločase měl domácí tým mírně navrch, nejvyšší vedení zaznamenal ve 26. minutě (13:10). Soupeř představil mladý běhavý tým, doplněný rovněž o starší dorostence. Zajímavostí bylo, že v brance nastoupil trenér dorostenců Liberce O. Harbich, a nevedl si vůbec špatně. K poločasovému vedení Loun 14:12 nejvíce přispěl čtyřmi góly M. Vraný. Lounům se nepovedl začátek druhého poločasu, během prvních čtyř minut Liberec otočil skóre na 14:15 a začalo neustálé dotahování Loun. Vyrovnávající gól na konečných 28:28 zaznamenal J. Matras v čase 58:47, poté se už skóre přes snahu obou celků nezměnilo. V covidové pauze Louny přišly o utkání pro-ti Sokolu Vršovice a Slavii Plzeň. Pokud nařízení poleví, měly by Louny v sedmém kole zajíždět na palubovku vedoucí Dukly Praha B. Text: (haz, lus),foto: Filip Sochor


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video