Zlato pro hasiče-kulturistu Míru Göbla

Lucie Steklá 2020-10-27 17:31:00

V září se ve Frenštátě pod Radhoštěm uskutečnilo Mistrovství České republiky mužů, žen, párů a masters 2020 v disciplínách kulturistika, klasická kulturistika, physique, bodyfitness, bikiny fitness a wellness fitness. Sobota patřila klání mužů, do nějž bylo přihlášeno devadesát závodníků. V neděli soutěžily ženy.

Miroslav Göbl, dobrovolný hasič z Postoloprt a profesionální hasič hasič z Mostu, se zúčastnil disciplíny Physique muži do 173 centimetrů. Byl tak v kategorii nejmladším soutěžícím (rok narození 1998), přičemž se mohl ještě účastnit kategorie Junior. Soupeři mu bylo dalších sedm závodníků. Disciplína je zaměřená na estetiku, symetrii a přiměřené vyrýsování postavy. V soutěži byl nováčkem, a proto jeho vítězství vnímám jako velký úspěch, i vzhledem k to-mu, že nemá trenéra a přípravu si studoval sám. 

Základní příprava se neobejde bez tréninku ani zdravého a vyváženého stravování. Nedílnou součástí je správné pózování na pódiu. Míra cvičí pět let, poslední rok se zaměřením na soutěže. Příprava na MČR probíhala převážně v posilovně v Lenešicích, občas navštívil Imperium Fitness Louny a Bull Dog Gym v Mostě.

Na mistrovství ČR se do 21 kategorií kulturistiky a physique mužů přihlásilo celkem 87 závodníků, na pódium frenštátského Domu kultury jich nakonec nastoupilo rovných devadesát. Text: (M. Soukupová), foto: Svaz kulturistiky ČR



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video