Knihovna jede pouze on-line. Novinkou je Knižní kecka Jana

Jarka Cibulková 2020-10-29 13:01:33

Louny (caj) Nouzový stav uzavřel ve čtvrtek 22. října dveře všech knihoven v republice jak těch malých na vesnicích, tak i velkých městských. Na nařízení vlády reaguje Městská knihovna v Lounech on-line vysíláním.

Jak funguje vysílání přes počítač si vyzkoušeli již na jaře, nyní na něj navázali s pravidelnými středečními zábavnými programy Knihovna dětem, kde účinkuje Bibi Marešová a její pomocník Bruno. Pořad startuje vždy ve středu od 14 hodin, na předchozí díly se můžete podívat na facebookovém profilu Knihovna dětem.  

Novinkou je další on-line vysílání Knižní kecka Jana, kterou si vzala pod palec oblíbená knihovnice dětského oddělení Jana Hrbková. „Ahoj holky a kluci, nudíte se? Nevíte po čem sáhnout? Pak pro vás máme báječnou zprávu. Mrkněte na upoutávku knižní kecky Jany. Proč? No přece, abyste zjistili, co vám nabídne a mohli jste na to reagovat. Kde? Na Youtube, Facebooku a webu knihovny. Kdy? Každý čtvrtek odpoledne. Začínáme 22. října. Tak neváhejte a mrkněte na to!,“ zve Jana Hrbková.

Další výuka „po drátech“ probíhá v projektu Třetí věk, který je určen seniorům. On-line budou vysílány i akce Třetího věku. Zachovány zůstaly i dětské lekce pro děti v mateřských školách.

Zrušena musela být služba rozvoz knih za dveře, půjčování v oddělení, kopírování, skenování, přístup na veřejný internet ani objednávkový formulář k vyzvednutí knih. Nebudou se konat akce Beseda s odborníkem (22. 10.), Zdravý selský rozum (22. 10.) a Open Floor (22. 10.). Uzavřeny jsou Klubovna Luna Louny, kavárna Jeroným i Café Park na výstavišti.

Všechna pracoviště – knihovnu, infocentrum, kino, divadlo, kursy, cvičení i schůze – uzavřelo i od 22. října Kulturní zařízení města Postoloprty.

Knihovny jsou branou k informacím. Obsahují množství dokumentů, které si můžete půjčit. Zároveň jsou knihovníci schopni pomoci vám nalézt potřebné informace nejen ve fondech knihoven, ale také na internetu. Pod hlavičkou portálu Knihovny.cz a za přispění partnerských projektů vznikl i web ONLINE.KNIHOVNY.CZ, jehož cílem je soustředit na jednom místě elektronické zdroje, které můžete zdarma a legálně číst, sledovat nebo poslouchat online z pohodlí svého domova. Zkuste to.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video