Návštěvám seniorů měří teplotu multifunkční zařízení

Jarka Cibulková 2020-11-06 10:50:00

Louny (caj) O dobrovolný příspěvek žádali organizátoři letošního festivalu lounských kapel Antikotel, který by sloužil lounskému domovu pro seniory.

Výzvu „pro babi a dědu“ podpořila koncem května stovka dárců, díky nimž se vybralo 80 044 korun. Ty původně měly sloužit na pořízení bezkontaktní průchozí brány pro měření teploty. 

„Bránu, neboli napevno zabudovaný rám, jsme museli vzdát, jelikož prostor u recepce je hlavní úniková cesta. Šíře rámu by byla obtížně zvládnutelná pro osoby s kompenzační pomůckou a rám by nemohl být využit pro vozíčkáře, protože čidla, která snímají teplotu, jsou instalována na stojící osobu,“ vysvětlila změnu ředitelka Domova pro seniory U Pramene v Lounech Jana Černá. Nakonec se za vybrané finance pořídil multifunkční přístroj, který v současné době měří příchozím teplotu. Ale dá se využít na více účelů. Do budoucna (až pomine nákaza koronavirem) počítají s nainstalováním docházkového systému či evidencí zaměstnanců.

I letošní ročník hudebního festivalu Antiko-tle ovlivnila vládní opatření, způsobena první vlnou nákazy Covid-19. Antikotel (Anti-virus 2020) se uskutečnil na prknech Vrchlického divadla a byl online přenášen. „Přátelé, kamarádi, muzikanti i fanoušci... déšť ani kroupy nás nikdy nezastavily a nezastaví nás ani tenhle čínskej moribundus. Nevěšte roušky (teda hlavu), máme plán!“ psali v květnu na facebookových stránkách. Slyšet jste mohli hudbu třinácti kapel z Lounska.

Domov pro seniory v Lounech včetně patra bytů s pečovatelskou službou je stále bez nákazy Covid-19. Panují v něm přísná pravidla, jsou zakázány návštěvy. „Máme zprovozněnou izolaci pro klienty, vracející se z nemocnic. Stálý personál v nepřetržitém provozu, který se nekontaktuje s ostatními v budově. Vše potřebné je předáváno v ochranných zónách a do práce chodí svým vchodem,“ upřesnila opatření ředitelka domova Jana Černá.

Foto: Teploměr u vchodu do domova seniorů. Před „teploměrem“ nám zapózovala Marie Uldrychová. Foto: Jarka Cibulková


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video