Cyklista Seeman exceloval na Závodu Míru

Lucie Steklá 2020-11-05 21:52:00

Louny, Jevíčko (lus) Mezinárodní etapový závod kadetů v Jevíčku, kterého se účastnilo 158 závodníků, 25 týmů z osmi států, byl velmi úspěšný pro lounskou cyklistiku TJ Stadion Louny. Její stoupající hvězda Adam Seeman na závodu získal tři ,,barevné“ dresy, vyzkoušel si i puntíkatý. Celkově mu patřilo první místo. V závodu se ale neztratili ani další lounští cyklisté.

,,Adam Seeman získal nejen žlutý dres, ale i zelený (bodovací soutěž), modrý (nejlepší český závodník), jel i v puntíkatém (nejlepší vrchař). Martin Bárta se umístil na celkovém 42. místě a byl klasifikován jako třetí nejlepší ,,prvoročák“! Společně s berounským Richardem Kobrem získali třetí místo v soutěži družstev za družstvy Dánska a Litvy.

44. ročník Závodu Míru nejmladších, určený pro kadety, tj. závodníky ročníků narozené 2004 a 2005 se jel kvůli jarní epidemii koronaviru v netradičním zářijovém termínu. Závod Míru nejmladších se jel na silni-cích v okolí Jevíčka a byl složen z pěti etap. Pořadatelé vystavěli pro Závod Míru nejmladších skutečně náročnou trasu, která prověřila kvalitu startovního pole ve dvou kopcovitých etapách, rychlém a technickém „jevíčském trianglu“ a nakonec v patnáct kilometrů dlouhé časovce. To, že se jednalo o skutečně napínavou podívanou, svědčily i profily etap, které v sobě zahrnovaly legendární vrchařské zkoušky jako je např. Hartinkov, Pohora nebo Šubířov. Kromě náročných profilů jednotlivých etap vyzkoušela kvalitu závodníků také jejich délka, která je u etapy 2. a 4. přes osmdesát kilometrů. Druhý závodní den měli kadeti v nohách více jak sto závodních kilometrů. Velmi náročná byla i závěrečná časovka s délkou patnáct kilometrů.

„Termín závodu jsme několikrát přesouvali, až jsme nakonec našli termín prvního zářijového víkendu. Jsem rád, že se závodu zúčastnilo i v době restriktivních opatření z důvodu covid-19 takové množství závodníků. Startovní pole bylo omezeno na max. 180 startujících. Z tohoto důvodu jsme některé závodníky a týmy museli bohužel odřeknout. Závod byl výborně připraven a věřili jsme, že už nám do jeho pořádání nevstoupí žádné nové opatření, které by závod neumožnilo uspořádat nebo ho nějakým jiným způsobem limitovalo. Vážím si podpory všech sponzorů, kteří nám v této složité době zachovali svoji přízeň, a také oceňuji, že 44. ročník podpořil dvojnásobnou částkou také Český svaz cyklistiky,“ řekl Antonín Dostál, dlouholetý ředitel Závodu Míru nejmladších.

Důležité však je, že historie populárního klání, která se začala psát v roce 1977, není přerušena. Je to jedna z nejprestižnějších akcí svého druhu na starém kontinentu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video