Dopravní komplikace nekončí. Oprava mostu se prodloužila, řidiče dál čeká zdržení v kolonách

Lucie Steklá 2020-11-11 14:37:00

Lounsko (lus) Dopravní komplikace na trase Chomutov - Praha trápí řidiče již několik měsíců. A jen tak neskončí.

Řidiče určitě nepotěšila zpráva, že se o měsíc prodlužuje oprava mostu u Kutrovic nedaleko Slaného, stále se staví u Panenského Týnce. Před několika týdny se navíc rozběhly práce na zkapacitnění obchvatu Loun, které ale zatím dopravu nijak neomezují. Zprovoznění tohoto úseku je v plánu v červ-nu roku 2022. Stavba vyjde na 773 milionů korun, šedesát procent by měla pokrýt dotace z Evropské unie. 

„Oprava mostu u Kutrovic na silnici I/7 potrvá do konce letošního roku,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Studecký. Zdržení řidičů osobních vozů i dálkových spojů autobusů bývají i několik desítek minut. Provoz v jednom pruhu silnice řídí semafory, v dopravní špičce se vytvářejí kolony. Další omezení na budoucí dálnici začalo platit v polovině října. Řidiči ve směru od Prahy na Louny musí jezdit přes Slaný, což přináší další časové zdržení.

V úseku opravy mostu u Kutrovic současně platí omezení pro kamiony nad 12 tun, které je odvedlo na objízdnou trasu přes Žatec, jesenickou křižovatku a Řevničov. Na silnici I/27 Most - Plzeň se počet kamionů zvýšil, stejně jako na silnicích v obcích na trase Louny - Rakovník vedoucí přes Ročov. Přes obce, včetně Líšťan či Cítolib tak denně projedou desítky nákladních vozů a kamionů. To samozřejmě vyvolalo nespokojenost obyvatel, což vedlo ke vzniku petice. Bližší informace k jejímu obsahu přineseme v dalším vydání Lounského Pressu.

Naopak stavět se oproti plánu letos nezačne u Chlumčan. Výběrové řízení na firmu, která úsek zkapacitnění Chlumčan postaví, se časově protáhlo. ŘSD tak už nepočítá, že se začne stavět letos. Kvůli doplňujícím dotazům došlo k opětovnému posunu termínu z původního srpna na druhou polovinu října.

Zprovoznění celé dálnice D7 předpokládá Ředitelství silnic a dálnic ČR na rok 2027.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video