Mladí veslaři splnili očekávání. Adam Perout byl u všeho

Redakce 2020-11-12 21:43:00

Nejlepším i nejpilnějším účastníkem byl Adam Perout: do některé z veslařských lodí během prodlouženého, deštivého a chladného víkendu usedl celkem devětkrát. Z toho třikrát na kormidle párové čtyřky. Jeho bilance je úctyhodná, ve všech disciplínách si vyjel malé finále, tedy dvě desáté příčky v ČR a k tomu deváté místo na kormidle s mladšími žákyněmi. Adame, děkujeme.

Mladší žákyně jely ve všech závodech. Zatímco pro oba skify i oba dvojskify vystavily sobotní rozjížďky stopku, párová čtyřka se lepšila od rozjížděk přes semifinále až do finále. Celkově skvělé deváté místo, což je nejlepší výsledek lounských barev. V mlad-ších žácích se objevil jediný zástupce Michal Fiveber a pro jeho vystoupení platí totéž, co pro malé disciplíny mladších žákyň. 

Jedinou zástupkyní z důvodu karantény ve starších žákyních byla Maja Šedivá. Její rozvážné a velmi úsporné tempo nestačilo na víc, než na 6. místo ve Finále C.

Zato starší žáci se blýskli. Adam Perout se ve skifu třináctiletých prodral přes nedělní semifinále do finále B, což se bohužel nezdařilo o rok staršímu Jirkovi Smetanovi. Ten si to pak vynahradil suverénním vítězstvím ve finále C. V nejprestižnějším závodě dvojskifů oba spojili síly a ve finále B doveslovali na výborném 4. místě.

Stejně jako všechny sporty, je i veslování pozastaveno. ,,Vyzývám všechny trenéry a členy a rodiče k rozumu. Zabraňme tomu, aby se v prostorách klubu přenášel virus na jiné osoby. Omezme v těchto dnech tréninkové aktivity a dobu pobytu v klubu na to nejnutnější, vyzval členy klubu jeho předseda Martin Vorel.

Mistrovství ČR dorostu ve veslování. Celkem v šesti disciplínách se představili dorostenci a dorostenky na zřejmě posledních závodech letošní sezóny, a to na Mistrovství České republiky pořádaného ve dnech 2. až 4. října v Račicích. Atmosféra závodu byla velmi poznamenána blížícími se opatřeními v rámci stavu nouze. Závodníci se mohli pohybovat pouze ve vyhrazeném sektoru, do kterého se zase nemohli dostat diváci a rodiče. Přes veškerá omezení závody nakonec proběhly bezproblémově a mistrovské tituly a další medaile mohly být rozděleny.

Žádné z posádek VK Ohře Louny se ani tentokrát nepodařilo postoupit do finále A, i když v sobotních semifinálových jízdách skifu a dvojskifu dorostenek chyběl pověstný vlásek, o čemž svědčí níže cílové fotografie.

Nejkvalitnějším nedělním výsledkem je tak celkové 7. místo Kamily Krpcové na skifu a 9. pořadí Kamily společně s Amálií Bieleckou na dvojskifu. Nejlepším dorostencem byl Filip Pastyřík, který se propracoval z páteční rozjížďky silně obsazeného skifu do sobotního semifinále. Společně se Šimonem Pelcem na dvojce pak v těsném dojezdu finále B dojeli druzí. Text, foto: VKO Louny


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video