Zdravotníci, ale i policisté či hasiči zatím pandemii zvládají bez větších potíží. Počet nakažených klesá!

Redakce 2020-11-18 15:09:00

CHOMUTOVSKO (tz, tos) — V úterý opět zasedal Krizový štáb města Chomutov, aby koordinoval informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí ve městě a blízkém okolí. Jednání štábu bylo původně plánované již na pondělí, ale z organizačních důvodů se jeho členové mohli setkat až o den později. „Dobrou zprávou je, že je situace poměrně stabilizovaná, počet nakažených v okrese Chomutov pozvolně klesá,“ řekl primátor Marek Hrabáč.

Poslední statistika vykazovala kolem 70 pozitivně testovaných osob za den. V chomutovské nemocnici bylo aktuálně 124 hospitalizovaných a z toho 17 pacientů na JIP , z nichž 9 potřebovalo umělou plicní ventilaci. Počet hospitalizovaných osciloval za poslední týden okolo 110 pacientů. Dramaticky v uplynulých dnech nenarůstal počet hospitalizovaných, nicméně zvyšoval se počet závažných případů. Za celý měsíc říjen zemřelo v Nemocnici Chomutov celkem 83 pacientů, z toho 35 v přímé souvislosti s onemocněním COVID–19. Znamená to, že celkový počet zemřelých minulý měsíc stoupl na dvojnásobek dlouhodobého průměru, protože dosavadní průměrný počet zemřelých byl 40 osob za měsíc. Za prvních devět dní měsíce listopadu zemřelo v chomutovské nemocnici 20 pacientů, z toho 17 v přímé souvislosti s pandemií COVID–19.

Složky integrovaného záchranného systému neměly závažnější potíže při plnění své služby. Policie však nově evidovala zvýšený počet případů spojených s porušováním vládních nařízení. Zástupci chomutovské nemocnice poděkovali všem dobrovolníkům, kteří nabídli svou pomoc. „Takto vypadá aktuální situace v Chomutově a jeho okolí. Další jednání Krizového štábu se uskuteční 18. listopadu,“ uzavřel jednání štábu primátor.

Jak už jsme informovali, v souvislosti s epidemí musela chomutovská nemocnice už koncem října omezit neakutní péči a stala se druhým nejvytíženějším zařízením svého druhu v kraji. Pro boj s COVID–19 nákazou byla vyčleněna čtyři oddělení a na přelomu října a listopadu se otevíralo páté.

Hospitalizováno bylo první listopadové pondělí celkem 136 osob; z toho 16 pacientů bylo na jednotkách intenzivní péče a sedm z nich potřebovalo umělou plicní ventilaci. Vývoj počtu covid pozitivních v našem okrese a v celém kraji je patrný z tabulky.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video