Dotace aneb Nenechme ležet peníze na chodníku

PR článek 2020-11-22 02:13:00

BŘEZNO (Pl) — Protože jsou v obci Březno dobří hospodáři, snaží se maximálně využívat dotační programy. V současné chvíli získala obec dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Jedná se o výstavbu nového dětského hřiště v lokalitě Pod Lesem.

Součástí dotace jsou i vyvýšené záhony pro komunitní pěstování zeleniny nebo bylinek, záhony budou umístěny v novém parku mezi ulicí Chomutovská a sídlištěm Zahradní. V témže parku lidé již několik let mohou sklízet plody ze stromků angreštu, rybízu a nyní i sladké hrozny z dvou set kusů hlav vinné révy. Součástí dotačního titulu jsou i prvky, které podporují život hmyzí říše a zpěvného ptactva, proto ve výše zmíněném parku najdete zanedlouho hmyzí hotel a pítko pro ptáky.

Podél potoka Hutná vede stezka pro pěší a v její blízkosti budou umístěny, rovněž z dotace, dřevěné herní prvky, které by měly zpříjemnit procházejícím rodinám s dětmi pobyt v této lokalitě. Na získávání dalších dotačních titulů obec Březno intenzivně pracuje.

Text a foto: Obec Březno

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video