Při výcviku v Hradišti zemřel voják. Byl příslušníkem 41. mechanizovaného praporu Žatec

Redakce 2020-11-24 13:07:00

Ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště na Karlovarsku se včera odpoledne smrtelně zranil voják, který zde byl na výcviku. Způsobil si střelné poranění neslučitelné se životem. Neštěstí vyšetřuje vojenská policie, informovala ČTK Magdalena Dvořáková z oddělení komunikace s veřejností Generálního štábu Armády ČR. Voják byl příslušníkem 41. mechanizovaného praporu Žatec. Rodina vojáka byla o události vyrozuměna.

Podle serveru Novinky.cz zřejmě asi čtyřicetiletý voják spáchal sebevraždu, střelil se do hlavy. „Mohu potvrdit, že naše posádka zasahovala ve vojenském prostoru u muže, který měl střelné poranění, které bylo neslučitelné se životem. Už jsme mu nedokázali pomoci,“ uvedl mluvčí záchranky Radek Hes.

Po incidentu vydala armáda oficiální prohlášení: „V pondělí 23. listopadu 2020 krátce po poledni došlo ve Vojenském výcvikovém prostoru Hradiště ke střelnému poranění vojáka, jehož následky byly neslučitelné se životem. Voják byl příslušníkem 41. mechanizovaného praporu Žatec. Vojenská policie nyní ve věci provádí úkony trestního řízení. Rodina vojáka byla o události vyrozuměna.”

Zdroj: ČTK

(ilustrační foto pexels.com)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video