Rozsvícení vánočního stromku proběhne on-line

Redakce 2020-11-26 10:15:00

Blíží se adventní čas, a tak i minulý týden pokračovaly práce na sváteční výzdobě žateckého centra, včetně osazení vánočního stromu. Rovněž pracovníci městské divadla se pustili do zkrášlení dřevěných domků a dnes ještě nainstalují Betlém a zvoničku. Vše směřuje k blížícímu se začátku Adventu, který letos připadá na neděli 29. listopadu. V Žatci to bývá tradičně den, kdy v centru probíhá kulturní program, adventní trhy, a kdy se poprvé slavnostně rozsvítí kompletní vánoční výzdoba. Stále ovšem platí zákaz shromažďování většího počtu osob, takže se program ruší.

Slavnostní rozsvícení s proslovem starostky a krátkým vystoupením Žateckých trubačů přesto proběhne, ale pouze v on-line podobě. Jen malou šanci dávají pořadatelé i „Mikulášské nadílce“, která by za normálních okolností na náměstí Svobody proběhla o týden později. 

,,Advent v Žatci proběhne letos distančně. V neděli 29. listopadu v 17.50 hodin sledujte on-line přenos z náměstí Svobody a shlédněte adventní přání a rozsvícení strom, betlému a vánoční výzdoby města. Vzhledem k současným epidemiologickým opatřením neproběhne rozsvícení vánočního stromu ve standardním formátu, máme pro vás připraveno alespoň takto. Co chystáme dál? Můžete si například poslat vánoční přání vašim blízkým, na náměstí Poperinge a na Turistickém infocentru (náměstí Svobody 149) budou od pondělí 30. listopadu do středy 16. prosince umístěny schránky a k dispozici vánoční pohledy, které si můžete napsat a my je doručíme," informuje občany prostřednictvím sociálních sítí Infocentrum Žatec.

Advent v Žatci distančně (bez fyzické účasti) bude v neděli 29. prosince probíhat následovně:

17.50 žatečtí trubači

18.00 adventní přání, rozsvícení vánočního stromku, betlému a výzdoby města

18.10 žatečtí trubači

Od 16.00 hodin bude na náměstí Svobody umožněn rovněž prodej vánočního sortimentu aj. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video