Při nočním zátahu policisté odhalili na Lounsku varnu

Lucie Steklá 2020-11-26 19:12:00

Lounsko, Chomutovsko (lus) Tři muže zabývající se výrobou pervitinu dopadli chomutovští kriminalisté přímo při varu této drogy. Osmadvacetiletý muž z Chomutova spolu se sedmatřicetiletým mužem z Mostecka měli po vzájemné domluvě pervitin vyrábět v obci na Lounsku.


Podle kriminalistů k výrobě došlo nejméně ve dvou případech v průběhu října tohoto roku. ,,V prvním případě měli dotyční vy-robit dvanáct gramů zmíněné drogy. Ve druhém případě byli výrobci při varu vyrušeni zasahujícími policisty, takže k dokončení celého procesu nedošlo,“ uvedla poli-cejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Prostory k výrobě drogy měl dotyčným na základě dohody poskytnout šestatřicetiletý muž přímo v místě svého bydliště v jedné z obcí na Lounsku. Kromě zázemí jim měl poskytnout i část chemických látek potřebných pro výrobu. Za to od nich měl v prvním případě obdržet dva gramy získaného pervitinu. Při nočním zásahu chomutovští kriminalisté ve spolupráci s dalšími složka-mi chomutovské a lounské policie zadrželi podezřelé a byla provedena domovní prohlídka. Při té bylo zajištěno větší množství chemikálií používaných k výrobě pervitinu (toluen, hydroxid sodný, kyselina chlorovodíková, kyselina fosforečná, jód) a další potřebné předměty jako baňky, topná tělesa a trychtýře, kanystry, filtrační masky a elektrický vařič, na němž se nacházel skleněný tál s tekutinou.

,,Zajištěné věci budou předmětem dalšího zkoumání. Všichni tři muži se popsaného jednání měli dopustit i přesto, že za drogové delikty byli v nedávné minulosti odsouzeni a potrestáni, dva z nich k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Šestatřicetiletý muž je ve zkušební době podmíněného odsouzení,“ dodala mluvčí

Vyšetřovatel na základě zjištěných informací zahájil trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může soud uložit trest až do výše deseti let odnětí svobody. U všech obviněných podal vyšetřovatel podnět ke vzetí do vazby, na jehož základě byli muži eskortováni do vazební věznice.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video