On–line výstava, která pomůže. Podpoříte ji?

2020-12-03 07:21:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (r) — V galerii Kryt v Klášterci nad Ohří právě probíhá benefiční on–line výstava, jejíž výtěžek poputuje do nově vzniklé pobočky pacientské organizace Roska v Chomutově!

Před několika málo dny skončila v Chomutově výstava v restauraci Republika, kde bylo vystaveno 100 děl od 70 umělců, s názvem SPOLU. Výstava byla prodejní a její výtěžek putoval právě chomutovské pobočce Rosky. A jak s tím vším souvisí právě Klášterec nad Ohří? Podobnou výstavu s názvem NAVZDORY totiž Roska ve spolupráci s městem Klášterec plánovala i u nás, v městské galerii Kryt. Do příprav ale zasáhla opatření vlády proti koronaviru, a tak jsme se rozhodli výstavu uspořádat online! A kdo všechno svá díla na výstavu věnoval? Mnohá jména již budete znát. Jitka Kůsová, Miroslav Rada, manželé Fišrovi, Milan Tóth, uvidíte díla Ladislava Steňka, fotografa Krušnohoří Martina Valiny, díla věnoval také Radovan Smokoň či Milan Bezaniuk a další a další zvučná jména.

Posláním celorepublikové pacientské organizace Unie Roska je podpora pacientů s roztroušenou sklerózou a jedna taková pobočka vznikla nedávno také nedaleko Klášterce, a to v Chomutově. Vznikla v roce 2019 z iniciativy Šárky Hniličkové ve spolupráci s Lenkou Čihákovou a Zdeňkou Králíčkovou.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video