Lounské závodnice v aerobiku vybojovaly v domácí hale medaile tentokrát bez diváků

Lucie Steklá 2020-12-08 12:20:37

Louny (ab) Těsně před znovuzavedením vládních opatření, které zmrazily veškerý sportovní život v zemi, proběhl v lounské Sportovní hale za přísných hygienických opatření závod ve sportovním aerobiku a fitness pro I., II. a III. výkonnostní třídu.

Přestože tentokrát nemohli být přítomni diváci, kteří dotvářejí neopakovatelnou atmosféru aerobikových soutěží, závodnice z domácího Juniorského studia Louny vybojovaly čtyři medaile a další postupy do finále. 

Po dlouhé pauze, kterou na jaře způsobila první vlna koronaviru, se závodnice ve sportovním aerobiku a fitness do Loun na závody sjely z celé republiky. Pořádající Juniorské studio Louny pod vedením trenérky Jitky Hofmannové připravilo tři dny nabité sportovním programem za velkorysé finanční pomoci Ústeckého kraje. „Pomoci od kraje si velmi vážím, obzvlášť v těchto nelehkých dobách je pro pořádání závodů na takto vysoké úrovni finanční dotace zásadní,“ sdělila Jitka Hofmannová. Její svěřenkyně se na soutěži v domácí hale již tradičně neztratily.

Úřadující mistryně světa, lounská závodnice Adéla Citova skončila v kategorii dospělých žen na 2. místě, bronzovou medaili vybojoval v I. výkonnostní třídě s novou choreografií tým juniorek v kategorii Performance. Juniorky slavily velký úspěch také se svými samostatnými sestavami. Ve finále skončila Leontýna Benešová na skvělém 5. místě, Naděžda Salačová na 6. a Nikola Remutová na 7. místě. Zlaté skončily aerobičky v kategorii ATS 8 - 11 let.

Úspěch slavily také jejich lounské kolegyně ve II. a III. výkonnostní třídě. Duo juniorek Menzelová, Jirková (II. VT) se radovalo ze stříbra, těsně pod stupni vítězů skončilo trio kadetek Nejedlá, Volková, Bartoňová (III. VT) a seniorka Sára Daniela Zátková (II. VT).

Další pořadí lounských single závodnic pak bylo 7. Lucie Kulichová (II. VT), 13. Laura Jirková (II. VT), 19. Alice Čepelková (III. VT), 29. Ellena Kaplanová (III. VT), všechny pod vedením trenérek Jitky Hofman-nové a Dany Kockové.


Napsal(a): Anna Bielecká

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video