Nejmladší předseda florbalového klubu: ,,Už vím, co a jak dělat,“ říká Zsemlye

2020-12-08 15:24:00

Florbalový klub FbK Prty z.s. v Postoloprtech se může pyšnit nejmladším předsedou florbalového oddílu v Česku.

Vojtěch Zsemlye se do své funkce dostal poté, co bývalý předseda založil rodinu a začal stavět dům. Je nejmladším předsedou florbalového oddílu v České republice. Dvaadvacetiletý Vojta Zsemlye se do vedení oddílu FbK Prty v Postoloprtech dostal už ve dvaceti. V rozhovoru pro Český florbal mimo jiné prozradil, jak dokáže funkci skloubit s normální prací nebo angažováním se u dobro-volných hasičů.   

Florbalový oddíl v Postoloprtech vznikl v roce 2005 a do aktuálního ročníku přihlásil družstvo mladších žáků a mužů, za které sám předseda Vojta Zsemlye nastupuje. Ten se do funkce dostal poté, co bývalý předseda Jan Munt založil rodinu a začal stavět dům, takže už neměl na vedení klubu čas. Veškerou organizaci a „papírování“ tak přebral tehdy dvacetiletý Zsemlye.

Co dělalo mladému předsedovi zpočátku problémy, a jak zvládá vedení klubu nyní, se dočtete na následujících řádcích.

Pozice předsedy obnáší nejen florbalové, ale také organizační znalosti. Co Vám dělalo zpočátku největší problém?

Určitě to byl FIS. Začalo se přecházet z papírových zápisů na ty elektronické a v systému bylo vše chaotické a nepřehledné. Navíc nešlo pracovat z mobilu. S odstupem času ale musím říci, že je to v současnosti daleko jednodušší, než bývalo posílání papírových zápisů poštou.

A co se týče zajištění chodu klubu po ekonomické a právní stránce?

To je asi ze všeho nejhorší. Naštěstí už vím, co a jak mám dělat. Účetnictví a vyřizování právních záležitostí se mi zdá jako nejdůležitější pro správné fungování klubu, ale také je to nejtěžší.

Působíte ještě u dobrovolných hasičů a normálně pracujete. Čemu se věnujete nejvíce?

Když nebudu počítat právě práci v jedné firmě v Lounech, která se zabývá výrobou automotive dílů, tak to budou hasiči. Přeci jen od malička se angažuji u sboru a od osmnácti let v jednotce dobrovolných hasičů. K tomu všemu ještě dálkově studuji.

A co vás tedy k florbalu přivedlo?

Byla to parta kamarádů, která už chodila na tréninky. Hned od začátku jsem měl ale jas-no, že mě florbal bude bavit. Následně jsem se v klubu začal stále více angažovat, a když náš bývalý předseda Jan Munt musel kvůli jiným povinnostem rezignovat, byl jsem hlavním kandidátem na předsedu. U tréno-vání dětí a s rozvojem oddílu jsem ale pomáhal už dříve.

Předpokládám, že v rozvoji budete chtít pokračovat i jako předseda.

Samozřejmě, že rozvoj stále probíhá. Úzce spolupracujeme s postoloprtskou základní školou, kde probíhají nábory dětí, na všech nástěnkách máme vyvěšené náborové letáčky a jsme i součástí centra sportu při základní škole. V tomto roce zaznamenáváme obrovský zájem nových dětí, takže se trenéři soustředí především na nováčky, aby je tenhle sport co nejvíce zaujal a pokračovali s námi dále. Do budoucna bych chtěl více mládežnických kategorií.

Máte ale ke své vizi vůbec podmínky?

Na rozšiřování členské základny ano. Máme k dispozici jednu velkou a jednu malou tělocvičnu. Dále máme velkou podporu od města Postoloprty a právě základní školu. Jinak je to složitější, protože v dnešní počítačové a uspěchané době chce málokdo dělat něco zadarmo pro druhé. Například v trenérském týmu je nás jen pět a z toho pouze dva s aktivní licencí.

       Děkuji za rozhovor

                 Jiří Lizec, ceskyflorbal.cz


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video