Vojáci pomáhají v lounském domově pro seniory. Za seniory návštěvy zatím nemohou

Lucie Steklá 2020-12-09 17:30:00

Šest vojáků s kurzem první pomoci z 44. lehkého motorizovaného praporu v Jindřichově Hradci od minulého pátku pomáhá v Domově pro seniory U Pramene v Lounech.

 ,, Jsme rádi, že můžeme pomáhat tam, kde je třeba,“ uvedli zástupci praporu. O pomoc Armádu České republiky požádala ředitelka domova Jana Černá prostřednictvím starosty města Pavla Jandy v průběhu minulého týdne. ,, Přibývají nám překážky v práci ze strany zaměstnanců. Počet pracovních neschopností a ošetřování člena rodiny neubývá, spíše naopak. Je potřeba posílit a podpořit aktivně sloužící. Studentky zdravotních škol se budou vracet do lavic a při práci u nás ještě zvládají distanční studium. Práce vojáků bude spočívat v pomoci přímé obslužné péči, úklidu, podávání stravy, pomocné práci spojené se zajištěním chodu oddělení. Bydlet budou u nás v areálu a budou trvale k dispozici. Zkušenost s tímto modelem je dobrá, a tak i my očekáváme mírné zvolnění tempa kmenových zaměstnanců a více času na klienta. Děkujeme za podporu,“ řekla za všechny v domově J. Černá. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video