Staré nahradilo nové. Ve Vrchlického ulici vyrostlo dětské hřiště

Hedvika Mašková 2020-12-14 17:30:00

Dětská hřiště a sportoviště jsou nevyhnutelnou součástí města. Žatec podle některých zdejších občanů v tomto oboru oproti jiným městům trošičku pokulhává. Řada hřišť z okolí bytových domů zmizela a řada je ve velmi špatném stavu. Vypadá to ale, že se blýská na lepší časy. Město dospělo k názoru, že je potřeba do dětských hřišť finance investovat. Jednou z prvních vlaštovek je nové hřiště v ulici Vrchlického.

,,Za herní prvky na dětském hřišti v ulici Vrchlického jsme zaplatili 173 635 korun. Přibude ještě dopadová plocha, jejíž předpokládaná cena bude cca sto tisíc korun. Hned poté se pověsí ještě houpačky. Na hřiště bylo použito šedesát tun kačírku a kompletní realizace trvala necelé dva měsíce. Pokud budou postupovat práce dál takto rychle, budeme spokojení,” sdělil místostarosta Žatce Jaroslav Špička.

A v budování nových dětských hřišť chce město pokračovat. V plánu je rovněž umisťování jednotlivých herních prvků tam, kde v minulosti stávaly ,,houpačky” pro děti, které byly po čase zrušeny.

,,V příštím roce necháme posoudit bezpečnostní stav dalších ,,retro hřišť” ve městě a na základě posudku a schválení Radou města Žatce bychom chtěli tyto nevyhovující hřiště nahradit novými herními prvky. Zároveň máme v plánu zútulnění vnitrobloku v ulici Dr. V. Kůrky, kde budou herní prvky přizpůsobeny další výsadbě zeleně. Tato lokalita je zároveň navržena jedním občanem jako bod v rámci participativního rozpočtu,” prozradil dále žatecký místostarosta Jaroslav Špička.

,,Za dobu svého působení na radnici si pamatuji, když se ve městě budovala nová dětská hřišťátka. Dnes už potřebují obnovit. V minulosti žateckého rozpočtu se nejednalo o téma, do kterého by se mělo investovat. Teď už jsme ale zase zpátky ve fázi, kdy je potřeba hřiště inovovat,” vyjádřila se v jednom z rozhovorů také starostka Zdeňka Hamousová.

Město rovněž uvažuje a připravuje výstavbu hřišť se sportovními prvky pro starší děti. Hřiště pro věkovou kategorii deset let a více v Žatci zejména chybí.

Foto: Jaroslav Špička

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video