Pohádkově zasněžené město zobrazuje výstava Žatec v zimě

Hedvika Mašková 2020-12-17 11:30:00

Letošní zima nám ještě v Žatci dostatečně nenabídla pohled na zasněžené ulice, náměstí a střechy domů. Romantickou podívanou na město oděné do bílého pláště si však můžete užít v Galerii U Radnice na centrálním náměstí Svobody. Předminulou sobotu zde byla totiž zahájena výstava fotografií ,,Žatec v zimě”. Kromě desítek snímků jsou zde k vidění také betlémy ze soukromé sbírky.

,,Za dodržení vládních opatření se přišlo fotografiemi zimního Žatce a betlémy do Galerii U Radnice minulou sobotu od 14 do 18 hodin potěšit celkem 126 návštěvníků. Popravdě jsme takový zájem ani nečekali. Jsem nadšený! Je jasné, že Žatečané mají hlad po výstavách týkající se města, což se ukázalo i při letní výstavě ,,Žatec dříve a dnes”. Budeme v tomto duchu tedy pokračovat i v novém roce,” uvedl předseda Spolku rodáků a přátel města Žatce Petr Pavel Šimáček, který galerii provozuje, a prozradil, že pro velký úspěch byla expozice zpřístupněna neplánovaně také předminulou neděli.

Výstava ,,Žatec v zimě” představuje fotografické snímky Josefa Bláhy, Pavla Melicherčíka a Vlastimila Šmída. Jan Pidrman, Adam Vent a Jarmila Šímová ještě přidali několik fotografií současné vánoční výzdoby. Nechybí pohled na osvětlený Sloup Nejsvětější Trojice, vánoční strom nebo nový adventní věnec na Kruhovém náměstí. Zimní tematickou výstavu doplňuje ještě několik betlémů zapůjčených od Josefa Kolerta. Výstavu je možné navštívit do 22. ledna 2021. Otevřeno je každou sobotu od 14 do 17 hodin.


Foto: Petr Šimáček a Josef Bláha. Jedním z fotografů, který do výstavy poskytl své snímky za-sněženého Žatce je Josef Bláha (na fotografii vpravo s předsedou spolku žateckých rodáků Petrem Šimáčkem), který prozradil, že začal fotografovat již ve svých čtrnácti letech. Od té doby ho koníček stále baví a naplňuje. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video