Netradiční rozsvícení vánočního stromu

Lucie Steklá 2020-12-18 19:13:00

Dobroměřice (isi) Letošní rok přinesl události a omezení, se kterými se vypořádáváme nejrůznějšími způsoby. Nemohli jsme uskutečnit řadu akcí, ani tradiční adventní koncert v kostele sv. Matouše a rozsvícení vánočního stromu. ,,Proto jsem se domluvila s vedoucími pěveckého sboru Carmen, který krásnou vícehlasou písní s názvem Pozdraveno budiž světlo koncert zahajoval, že nám ho alespoň trochu zprostředkují na dálku,“ uvedla starostka Dobroměřic Ivana Sihlovcová.

V současné době se děti v ZUŠ bohužel společně scházet nemohly. Nemohou ani zpříjemňovat posluchačům na koncertech ten nejkrásnější čas v roce, advent a Vánoce, svým zpěvem. Proto připravila sbormistryně Carmen Kateřina Štolová několik písní v podání dětského sboru Carmen. Jedenáctiminutová směs byla sestavena z nově nastudovaných písniček z podzimní distanční výuky nebo ze záznamů z loňských koncertů v Dobroměřicích a Smolnici. Již v jarní karanténě každý ze zpěváčků nahrál svůj hlasový part písně Adiemus, všechny hlasy pak byly „zmixovány“ dohromady, a tak společná skladba vznikala (na snímku distanční hodina). ,,Když se na podzim situace opakovala a vznikalo naprosto úžasné video Cantare, na které se můžete také podívat na Sbor Carmen - Cantar! na kanále YouTube, bylo mi hned jasné, jak bych chtěla rozsvěcení vánočního stromu v Dobroměřicích zpestřit, když to nemůže být tak, jako jindy. Pustit do obecního rozhlasu při rozsvícení Carmen! Nahráli pro nás ,,distančně“ skladbu Vánoční zvonky, ale poskytli také další nahrávky: Adeste fideles, Vánoční Gloria, sestřih částí koled a při doznění tónů písně Pozdraveno budiž světlo, která tentokrát zazněla na závěr, se rozsvítil vánoční strom v Dobroměřicích,” dodala I. Sihlovcová.    

A protože by byla škoda, kdyby tenhle malý externí koncert proběhl jen v Dobroměřicích sdílela Ivana Sihlovcová nahrávky i do dalších obcí, jako byla např. Raná, Lenešice, Vršovice, Keblice, Radovesice a další. ,,Děkuji všem zpěvákům, sbormistryním a dalším, kteří se na tvorbě nahrávek podíleli. Osobní kontakt je ale nenahraditelný, a tak doufám a těším se, že příště už se všichni sejdeme,” uzavřela starostka.

Sbor Carmen vznikl v roce 2014 a vede ho Kateřina Štolová spolu s Renatou Zázvorkovou. Členy sboru jsou děti ve věku od 8 do 19 let. Za šestileté působení stihli natočit několik CD a vycestovat se svým repertoárem vícekrát do zahraničí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video