Záznamy svátečních koncertů v Žatci umístili pořadatelé na internet

2020-12-19 10:35:00

Bez diváků, jen za přítomností účinkujících a kamer, proběhl nedávno v Žatci varhanní koncert v děkanském kostele i tradiční vánoční koncert v divadle. Pořadatelé alespoň tímto způsobem chtějí divákům nahradit obě kulturní akce, které musely být kvůli zákazu shromažďování zrušeny.

Záznam z koncertu v kostele na Hošťálkově náměstí, na kterém na varhany a klavír hraje Jiří Knotte a zpívají operní pěvkyně Lenka Jarolímková Schutzová a Eva Hartová, je hotový. Odkaz najdete na https://youtu.be/g_frpDs8sYg.

Vánoční koncert s podtitulem „Světové melodie o Vánocích“ se v komornějším obsazení nahrával uplynulý víkend. Ke zhlédnutí bude premiérově v neděli 20. prosince do 19 hodin a pak ještě zhruba měsíc. Odkaz najdete na webu Městského divadla Žatec (www.divadlozatec.cz), kde také záznam koncertu vznikl. „Děkujeme svým příznivcům a milým posluchačům za pochopení a věříme, že naší hudbou přispějeme k hezkému prožití poslední Adventní neděle i následných vánočních svátků. Věříme, že v nadcházejícím roce se opět všichni na koncertech setkáme osobně. Přejeme Vám všem radostné a pokojné prožití Vánoc a mnoho štěstí, lásky a pevného zdraví v novém roce 2021,“ vzkazuje za hudebníky a pořadatele Jiřina Čajková. (id)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video