V Lounech si nezaplavete, bazén zatím nenapustí

Lucie Steklá 2020-12-22 17:23:00

Ač toto rozhodnutí lounských radních a vedení organizace Lounská správa plaveckých areálů bylo značně kritizováno, nakonec se ukázalo, že z ekonomického hlediska to bylo rozhodnutí správné. Během několika málo dní totiž ,,PES" opět plavecké haly, stejně jako ostatní vnitřní sportoviště uzavřel.

Louny (lus) Pokud jste doufali, že se do nové plavecké haly, která se v Lounech otevřela v září, podíváte během vánočního volna, máte smůlu. Kvůli nejisté situaci ohledně zpřístupnění sportovišť pro větší počet návštěvníků zůstane bazén v Lounech vypuštěný. Rozhodli tak lounští radní v druhém prosincovém týdnu po konzultaci ředitelky Lounské správy plaveckých areálu. Plavecká hala je zavřená od začátku října, 28. října došlo k vypuštění bazénu. Začátkem prosince se v ní obnovilo alespoň plavání kojenců, zpřístupněný je saunový svět.  

,,Vyčkávali jsme s rozhodnutím o opětovném napuštění bazénu do tohoto týdne. Situace kolem covidu se spíš zhoršuje a není vyloučeno, že se bazény zase budou muset pro veřejnost brzy zavřít. Proto jsme rozhodli náš bazén zatím nenapouštět, uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet,“ sdělil v pátek 11. prosince  lounský starosta Pavel Janda. V provozu je v těchto dnech sauna jak u koupaliště, tak i saunový svět v nové plavecké hale včetně služeb masáží.

O opětovném napuštění bazénu jednali radní a vedení LSPA ve druhém prosincovém týdnu. Pro návštěvníky bohužel s výsledkem - nenapouštět. Důvody jsou také ekonomické. ,,Pokud padne rozhodnutí napouštět, pak začneme okamžitě. Jsme připraveni co nejdříve klientům službu plavání zpřístupnit. Nicméně i tak samotný proces trvá nějaký čas. V našem případě potrvá napouštění dva dny, čtyři dny potrvá ohřev a dávkování chemie na úpravu vody. Následuje odběr vzorků, a pokud vyjdou, pak se otevře pro návštěvníky,“ přiblížila proces, který předchází znovuotevření ředitelka Andrea Kuďousková. Návštěvnost plavecké haly byla za osmadvacet dní jejího otevření 4 200 osob.

Pozdržení napuštění bazénu se nakonec ukázalo jako být správné, neboť pandemická opatření od pátku 18. prosince opět všechna vnitřní sportoviště uzavřela. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video