Prvňáčky ve třídě nahradili řemeslníci

Hedvika Mašková 2020-12-24 10:00:00

Na konci roku je v útrobách Základní školy v Tuchořicích pořádně rušno. Část přízemních prostor si totiž podmanili dělníci, kteří zde pro žáky vytvářejí novou multifunkční učebnu. Škola byla úspěšná při žádosti o dotaci z výzvy IROP MAS Vladař zaměřené na podpoření infrastruktury základních škol na území místní akční skupiny. Z dotace v hodnotě jeden milion korun se kromě počítačové učebny nově buduje také bezbariérové WC.

,,V naší základní škole sice nemáme žádného žáka se zdravotním postižením, ale vybudování bezbariérového WC bereme jako velký posun,” vysvětlila ředitelka školy Ivana Zilcherová a doplnila: ,,Bude to první krůček na cestě k bezbariérovosti naší školy. Dále je na příští rok v plánu úprava rampy při bočním vchodu do školy a v areálu vznikne také nové parkoviště pro vozíčkáře.”

V multifunkční učebnu se v těchto dnech proměňuje také třída prvňáčků, kteří zde budou mít i po rekonstrukci své stabilní učební místo. Třída bude vybavena novým nábytkem jako například polohovatelnými židlemi, které se přizpůsobí žákům napříč ročníky.

,,Nová učebna bude sice třídou prvňáčků, ale chceme upravit rozvrh tak, aby se zde vystřídali i další žáci. Učebnu budou moci využít vyšší ročníky třeba při výuce matematiky. Třída bude vybavena moderními výukovými pomůckami - velkým dotykovým monitorem, k němuž se budou moci žáci připojit pomocí mobilů nebo tabletů,” popsala ředitelka Zilcherová. 

My jsme předminulý čtvrtek naším redakčním fotoaparátem zachytili pracovníky v učebně při zednických opravách po rekonstrukci elektroinstalace. Ještě tentýž den byla ve třídě vylita i nová podlaha. Práce, které započaly teprve minulý měsíc, musí být totiž do konce roku hotovy. Přestavbu provádí žatecká firma Jan Petříček HP Interiér.

Získaná dotace pokryje celkem 85 procent nákladů na probíhající rekonstrukce a zbylých patnáct procent dofinancovává Obec Tuchořice, která dle slov paní ředitelky dělá maximum pro to, aby škola v Tuchořicích fungovala. Aby taky ne! Příští rok se bude oslavovat přesně sté výročí české školy v Tuchořicích. Kromě nové učebny  a bezbariérových úprav by se měla škola ke svému jubileu dočkat také revitalizace zahrady. V areálu základní a mateřské školy vznikne například motýlí louka nebo ukázka hornin a nerostů. Na edukačních prvcích se již pracuje.      

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video