21 knih bylo přivezeno jako poděkování sestřičkám do žatecké nemocnice

Hedvika Mašková 2020-12-25 10:00:00

Svaz českých knihkupců a nakladatelů si maximálně váží práce sester, lékařů a dalších zdravotnických pracovníků, kteří v těchto dnech intenzivně pečují o pacienty nemocné Covidem-19, a letos tedy nemají mnoho možností připravit se na blížící se Vánoce. Nabízí tak veřejnosti možnost poděkovat zdravotnickým pracovníkům za jejich nasazení tím, že pro ně mohou koupit a darovat jim knížku. Toho využil také poslanec za Ústecký kraj Pavel Růžička (na fotografii uprostřed), který zakoupil pro žateckou nemocnici jednadvacet knih. Darem podpořil nejenom místní zdravotníky, ale také zdejší knihkupectví Kanzelsberger na náměstí Svobody.

,,Dlouho jsem přemýšlel, komu a jak udělat radost, obzvlášť teď v předvánočním období. Je tolik lidí, kteří by si to zasloužili. Chtěl bych touto cestou poděkovat Svazu českých knihkupců a nakladatelů, který spustil úžasnou vánoční iniciativu #knizkaprosestricku. Tento nápad mě hned nadchnul a bez váhání jsem se rozhodl zapojit. Byl bych moc rád, kdyby se tato myšlenka šířila dál a do projektu se zapojilo co nejvíce lidí. Zdravotnický personál si takovou pozornost rozhodně zaslouží!,” sdělil poslanec Růžička. 

Jednadvacet aktuálních knižních bestsellerů a novinek předal minulé pondělí do rukou náměstkovi pro léčebnou a preventivní péči Petru Malému a hlavní sestře Růženě Srbové, která prozradila, že knihy budou zařazené do interní knihovny městské nemocnice, z níž si budou moci sestry jednotlivé tituly půjčovat.

,,Jsem rád, že si pan poslanec vzpomněl na první linii poskytované péče nejen pro pacienty s Covidem, ale i pro ostatní. Moc za krásný dar děkujeme,” dodal náměstek Petr Malý. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video