Během silvestrovské noci padaly pokuty

Lucie Steklá 2021-01-03 00:14:54

Přestože v České republice během přechodu do nového roku platil nouzový stav a zákaz vycházení, novoroční oslavy z měst a obcí nevymizely. Policie v noci zasahovala po celém Ústeckém kraji, hasiči vyjeli k jedenácti požárům.

„Nejčastěji se jednalo do druhé hodiny ranní o porušování zákazu vycházení, spojeného s odpalováním zábavní pyrotechniky,“ uvedla mluvčí policie Alena Bartošová. Policisté podle jejích slov vyjížděli také k rušení nočního klidu v bytech, kvůli nahlas puštěné hudbě a rámusu. 

Hasičské jednotky v Ústeckém kraji zasahovaly během silvestrovské noci od 2 hodin do páté hodiny ranní u jedenácti požárů. ,,Jednalo se o požáry odpadu, popelnic, okrasných keřů a zbytků zábavní pyrotechniky. Ve 20:10 hodin v obci Světec - Úpoř, okres Teplice hořela dodávka, a ve 22:30 v Chomutově vrak osobního auta," uvedli hasiči. Hasiči byli vysláni také k dopravním nehodám, kterých se poslední den v roce stalo v Ústeckém kraji osmnáct. Nejvíc výjezdů bylo zaznamenáno v okrese Děčín -  šest nehod. Jeden z účastníků havárie skončil v nemocnici s těžkým zraněním, zbytek kolizí se obešel bez vážnějších následků. Dohru bude mít karambol pro jednoho řidiče z Teplic, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Podle policejních statistik se vyšplhala škoda za silvestrovské nehody na 472 tisíc korun.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video