Přestavba nebezpečné křižovatky měla začít vloni, snad se to podaří v tomto roce. Kruhový objezd u Vernéřova má zpoždění

Tomáš Skřipský 2021-01-09 12:01:00

KADAŇ (tos) — Zpoždění nabrala přestavba nebezpečné křižovatky silnice č. 13 s takzvanou „prostřední cestou” do Kadaně u zaniklé obce Vernéřov. Jak vloni v únoru oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), její zásadní úprava měla začít na konci loňského roku. ŘSD chtělo křižovatku přestavět na kruhový objezd, ale nakonec muselo plány změnit.

„Starostovi Kadaně Jiřímu Kulhánkovi byl v únoru prezentován uvedený záměr s tím, že ŘSD ČR předpokládá možnost realizovat úpravu křižovatky bez stavebního povolení, pouze na základě dokumentace pro provedení stavby. Bohužel, po konzultaci se stavebním úřadem příslušným pro silnice první třídy bylo konstatováno, že pro realizaci záměru je nutné vydání stavebního povolení,“ vysvětlila důvod zpoždění tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

V závěru loňského roku bylo zahájeno výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace, jak pro stavební povolení, tak pro výběr zhotovitele, inženýrské činnosti k vydání stavebního povolení a autorského dozoru projektanta po dobu stavby.

„Vzhledem k charakteru stavby předpokládáme, že nebude nutné překládat žádné inženýrské sítě a nebude nutné zajišťovat žádná další povolení, například územní rozhodnutí či další stavební povolení. Rovněž předpokládáme, že jak projekční činnost, tak správní řízení, která budou v rámci přípravy stavby vedena budou probíhat hladce a bez komplikací. Při splnění těchto předpokladů je naším cílem zahájit stavbu v roce 2021,“ uzavřela mluvčí.

Současná křižovatka silnic I/13 a II/586 u průmyslové zóny Verne nabízí dostatečný prostor pro umístění okružní křižovatky o uvažovaném průměru 46 metrů.


Foto: Přesto, že křižovatka silnic I/13 a II/586 u průmyslové zóny Verne je široká a přehledná, pravidelně zde dochází k vážným dopravním nehodám. Jednou z největších byla havárie autobusu v roce 2016, kterému z vedlejší silnice vjela do cesty řidička osobního vozu. Šofér autobusu jedoucí směrem na Chomutov se jí pokusil vyhnout, ale při manévru se dostal mimo silnici, kde naboural do horkovodu (na snímku). Zraněno bylo 25 lidí, z toho sedm těžce. Foto: Archiv

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video