Dvě největší investice v Jirkově zdárně pokračují

Redakce 2021-01-07 12:07:00

JIRKOV (vac, r) — Největší z investičních akcí, které město zařadilo do svého letošního rozpočtu, je pokračování rekonstrukce budovy čp. 1561 u radnice na náměstí Dr. E. Beneše. Celkové náklady na přestavbu objektu činí 61,6 miliónu korun. Rekonstrukce začala loni v únoru a s jejím ukončením se počítá letos v létě. „Zhruba třetina nákladů byla prostavěna vloni, zbylé dvě třetiny budou proinvestovány v tomto roce,“ informovala Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic.

Rekonstrukce budovy čp. 1561 na náměstí je kompletně hrazena z rozpočtu města. Jedná se o zděděný projekt, který současné vedení radnice nechalo architektonicky upravit a zlevnit. Dům, jenž tu stál, byl už léta v nevyhovujícím stavu a mění se na moderní objekt občanské vybavenosti. Po rekonstrukci v něm bude sedm bytů, počítá se tu se zařízením občerstvovacího typu, s různými provozovnami a vrátí se do něj pobočka Komerční banky.

Druhou největší investiční akcí je rekonstrukce komunikací a parkovacích stání v ulicích SNP, Mládežnická a Školní. Vysoutěžená cena je lehce přes 20 miliónů korun. I tady byla přibližně třetina nákladů prostavěna vloni a zbytek se proinvestuje v tomto roce. Také tuto akci, která začala v srpnu 2020 a má skončit v červenci 2021, hradí městský rozpočet. „Stav silnic, parkovišť a chodníků v této lokalitě nebyl dobrý. Byl tady i nedostatek parkovacích míst, takže v rámci možností přibudou další. Obyvatelé se zde dočkají i lepšího osvětlení a obnovené zeleně,“ uvedla starostka Darina Kováčová.

Foto: Rekonstruovaný dům čp. 1561 na jirkovském náměstí. Foto: Vladimír VACULA

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video