CHOMUTOVSKO: Poslední dny uplynulého roku ve fotogalerii

Soňa Šímová 2021-01-09 05:46:00

REGION (soš) — Celý loňský rok byl ve znamení pandemie koronaviru. Mnoho tradičních akcí tak vůbec neproběhlo, nebo jen omezeně. Zvláště v předvánoční a vánoční čas se lidem zastesklo po setkávání nad svařeným vínem a pohádkou nebo betlémským příběhem. Jak vypadalo loňské předání Betlémského světla, Půlnoční mše či Štědrý den na Červeném Hrádku? Podívejte se do naší fotogalerie.

23. prosince přivezli skauti Betlémské světlo. Lidé si ho mohli vyzvednout na chomutovském náměstí i v jirkovské klubovně.

V kostele svatého Ignáce na chomutovském náměstí kvůli pandemii neproběhl tradiční vánoční koncert, 24. prosince tu ale poprvé po dvaceti letech od vysvěcení svatostánku proběhla Půlnoční mše, kterou sloužil děkan Alois Heger.

Štědrý den na zámku Červený Hrádek byl loni v mnoha ohledech jiný, než jsme zvyklí. Betlémský průvod a davy lidí, které ho v tento slavnostní den přišly přivítat, se tentokrát neuskutečnil. Přesto návštěvníci, kteří si sem udělali svou tradiční procházku o betlém úplně nepřišli. Jak na nádvoří, tak i na zámecké louce byly postavené jesličky s Ježíškem. K dokonalé atmosféře přispěla vánoční hudba a výzdoba. Každý, kdo dorazil, mohl využít také výdejní okénko, kde bylo ke koupi něco na zahřátí. 

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video