Žáci se těší z nových pomůcek, které jim v době koronaviru usnadní výuku

Redakce 2021-01-11 10:00:00

Základní a mateřská škola v Liběšicích se dočkala nového vybavení, které jí usnadní výuku v době koronaviru. Zařízení poslouží žákům k rozvoji v oblasti vědy a techniky s důrazem na využití počítače a následné zpracování získaných dat.

„Zakoupené pomůcky využijeme v kroužku programování a robotiky, ale také i v některých předmětech na prvním stupni základní školy a při vzdělávací nabídce v mateřské škole. Vybavení se nám hodí na badatelsky orientovanou výuku, kterou uplatňujeme pod vedením projektu Učíme se venku. V současné epidemiologické situaci to vnímáme jako obrovskou pomoc a prospěšnou aktivitu,“ uvedla ředitelka ZŠ a MŠ Liběšice Michaela Gondeková.

Školské zařízení dostalo například malý dalekohled, přenosné mikroskopové zařízení umožňující zobrazit zkoumaný objekt přímo na LCD displeji, dále nové osvětlení, lupy nebo odběrové pomůcky na vzorky. Menší část prostředků putovala na zakoupení unikátní stavebnice GraviTrax, která starší děti vtáhne do světa stavění, vlastní tvořivosti a fyzikálních zákonů využitelných v praxi.

Pomůcky škola získala díky platformě komUNIta, kterou realizuje rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol. Platforma slouží k firemnímu dobrovolnictví a zapojení zaměstnanců do života místních komunit. S nápadem přišel vedoucí laboratoře v Unipetrol výzkumně vzdělávacím centru (UniCRE) Zdeněk Tišler, jež ve škole působí jako dobrovolník: „Moje dvě dcery chodí v Liběšicích do školy a školky. Občas sám zaškoluji učitele nebo realizuji metodiku kroužku programování a robotiky. I proto jsem přišel s myšlenkou, že by bylo pěkné dětem usnadnit výuku venku pomocí nového vybavení.“  

Foto: Vojtěch Hájek

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video