Zachránili přechod pro chodce

Redakce 2021-01-16 06:57:00

JIRKOV (vac, r) — Za občany, kteří si stěžovali na zrušení přechodu pro chodce na Černém mostě, se postavilo město Jirkov. Podařilo se tak zachovat hojně využívaný přechod přes silnici II/251 v majetku Ústeckého kraje, který nebyl po loňské opravě silnice obnoven, přestože se jedná o jedinou přístupovou cestu pro Jirkovany z Chomutovské ulice k vlakové zastávce a otvické obchodní zóně. Chomutovský dopravní inspektorát opětovné namalování zebry nepovolil s odůvodněním, že šlo o přechod nebezpečně dlouhý, který již nevyhovuje normám. Zároveň nechal odstranit i svislé dopravní značení, které řidiče upozorňovalo na přechod pro chodce.

„Zrušení přechodu na takto frekventované a pro chodce nebezpečné komunikaci bez jakékoli náhrady je pro město Jirkov naprosto nepřípustné. Přes tento přechod navíc vede i značená turistická trasa,“ upozornila Lenka Pfafflová z odboru majetku města a útvaru investic. Jak podotkla, město o tomto záměru nikdo předem neinformoval.

Přestože silnice není v majetku města a ani se nenachází v jeho katastru, začal radniční odbor jednat. Na základě vznesených argumentů dopravní inspektorát povolil přechod obnovit. Pfafflová vysvětluje, že jde zatím o dočasné řešení, než zde vznikne například přechod se středovým ostrůvkem. Správa a údržba silnic je připravena přechod obnovit hned, jak to půjde. Závisí to totiž na počasí — instalace vodorovného dopravního značení vyžaduje vyšší venkovní teploty a suchý silniční povrch.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video