Most je opravený, provoz na budoucí dálnici zpomaluje zkapacitnění lounského obchvatu

Lucie Steklá 2021-01-13 12:19:00

Lounsko (lus) Závěr loňského roku přinesl řidičům na silnici I/7 z Prahy do Chomutova dárek v podobě ukončení opravy mostu u Kutrovic. Současně ale provoz začala omezovat stavba na zkapacitnění obchvatu Loun a s tím související uzavření jižních sjezdů u Cítolib.

Kvůli opravě mostu u Kutrovic se v místě několik měsíců jezdilo v jednom jízdním pruhu, před semafory se vytvářely ve špičkách dlouhé kolony aut. Současně se zvýšil počet projíždějících kamionů v obcích na trase z Loun do Rakovníka, kudy vedla objízdná trasa. Od 17. prosince dopravní omezení na mostě skončilo a most je průjezdný v celé šířce. Rekonstrukce vyšla na 52,49 milionu korun. Most se v budoucnu stane součástí levého jízdního pásu plánované dálnice D7. Ve směru na Chomutov vyroste při výstavbě dálnice na pravé straně nový mostní objekt. „V rámci jeho výstavby bude sice ještě provedena oprava spodní stavby stávajícího mostu, ale doprava na mostě již nebude nijak omezena,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martin Buček. Podle aktuálního harmonogramu by se mělo začít v roce 2023. 

Radost řidičů netrvala ale dlouho. Ještě před vánočními svátky došlo k uzavření jižních ramp mimoúrovňové křižovatky Louny - centrum nedaleko Cítolib. Na nich již není možné sjet ve směru na Prahu a najet ve směru od Chomutova. Obchvat Loun, na němž se již intenzivně pracuje, se v rámci výstavby dálnice D7 rozšiřuje na čtyřpruhou dálnici. Po dokončení zkapacitnění obchvatu bude křižovatka u Cítolib zrušena úplně. Zůstane jen prosté křížení dálnice a silnice Louny - Cítoliby. Důvodem je blízkost další dálniční křižovatky - Louny východ a také Louny západ. Letos má začít také zkapacitnění obchvatu Chlumčan.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video