Kadaňský Domov pro seniory již očkuje proti koronaviru

2021-01-28 13:29:00

REGION (mor, red) — A je to tady... Na začátku třetího lednového týdne proběhla v kadaňském Domově pro seniory první série očkování proti COVID–19, druhá várka by měla přijít na řadu o týden později. O aplikaci vakcíny se postarala zdravotnická mobilní jednotka z očkovacího centra v Kadani.

„Očkování, které je zcela dobrovolné, proběhne v několika vlnách. Ty, kteří byli v úterý, čeká za dvacet jedna dní druhá část, stejné časové rozmezí to pak bude u klientů a zaměstnanců v následujícím týdnu,“ vypočítává cykly ředitelka zařízení Lenka Raadová a zároveň vysvětluje rozdělení jednotlivých časových úseků: „Samozřejmě, nejlepší by bylo udělat vše naráz, stav se nicméně odvíjí od zaslaných dodávek z krajských zásob. Rozhodně jsme ale rádi, že se vůbec začalo a tímto zároveň velmi děkuji za spolupráci a profesionální přístup kadaňské nemocnice.“

Očkovací premiéra se v Domově nesla v poklidném duchu. Nenastaly žádné komplikace, u nikoho se po aplikaci neobjevily žádné potíže. To ostatně vždy třicet minut hlídal přímo lékař nebo ošetřovatelský personál. Na očkování můžeme mít, a jistě také máme, každý svůj názor. Můžeme být pro, můžeme být proti, s ohledem na již zmíněnou dobrovolnost je v konečném důsledku finální rozhodnutí věcí každého člověka. Ale… „Já sama za sebe jsem, co se týká všech možných očkování, byla vždy opatrná. Nyní je to ovšem jiná situace, neváhala jsem ani pět vteřin. Zažíváme neuvěřitelnou dobu, tedy jestliže je očkování cestou, tak ano. Přála bych si, aby se Domov vrátil co nejrychleji do svého normálního chodu. Aby se klienti a jejich příbuzní mohli opět volně setkávat, abychom mohli opět vítat hosty, aby u nás opět běžely aktivity v plné síle. Přála bych si, aby naši senioři znovu prožívali svůj bezstarostný podzim života,“ usměje se závěrem šéfka zařízení.  

I Městský ústav sociálních služeb Jirkov s nadějí vyhlíží na dny, kdy začne s očkováním zaměstnanců a klientů proti nemoci COVID–19. Věří, že očkování proti koronaviru je nejefektivnějším způsobem, jak zabránit dalším výskytům infekce v Domovech a jak se co nejrychleji společně vrátit k normálnímu životu. Současně jsou tu nápomocni při registraci na objednání klientů v terénu pečovatelskou službou. 

Zdravotníci vakcinačních center a mobilních týmů v Ústeckém kraji pokračují v očkování seniorů starších osmdesáti let proti nemoci COVID–19. Každý zájemce o očkování proti koronaviru musí vyplnit formulář o svém zdravotním stavu se souhlasem s aplikací vakcíny a projít lékařskou prohlídkou.

Krizová linka pro zájemce o očkování proti nemoci COVID–19 z řad seniorů z Ústeckého kraje funguje na telefonním čísle: 475 657 691 denně od 8 hodin do 18 hodin. Neslouží k registraci k očkování proti COVID–19. Krajská linka k registraci na očkování byla uvedena do provozu v pondělí 25. ledna.

Informace o očkování v Ústeckém kraji proti nemoci COVID–19 jsou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách www.kzcr.eu nebo na www.kr-ustecky.cz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video