V Klášterci zahajují projekt komunitní zahrady

2021-02-12 10:46:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tz, r) — Projekt komunitní zahrady vzniká v Klášterci nad Ohří. Jeho iniciátorem je místostarosta David Kodytek, který také osvětlil smysl projektu: „Záměrem je umožnit i obyvatelům ze sídlišť vypěstovat si na společné zahradě své vlastní plodiny a zároveň jim nabídnout prostor pro aktivní odpočinek a vzájemné setkávání. S pěstováním bude možné začít od jara 2022 a nyní jde o to sestavit přehled zájemců, kteří by se začali setkávat a společně tvořit koncept zahrady.“ Společné zahradničení má zajistit zejména přísun čerstvých a zdravých potravin i těm obyvatelům města, pro které je kupříkladu koupě vlastního pozemku nedostupná. Dále podporuje navazování a prohlubování sousedských vztahů, nabízí možnost pohybu a relaxace uprostřed zeleně i kousek od sídliště a v neposlední řadě má mnohostranný pozitivní vliv na životní prostředí ve městě. Komunitní zahradníci mohou na společné zahradě pořádat také nejrůznější workshopy, kurzy a společenské akce.

Do začátku je město pro komunitní zahradu ochotno poskytnout pozemek nacházející se za místní ZUŠ v ulici J. Á. Komenského a pomoci s počáteční koordinací projektu. Vytipovaný pozemek dříve sloužil mateřské školce. Je dobře přístupný, slunný a na pěkném místě. Ze strany města se počítá s jeho počátečním posekáním, vyřezáním náletových dřevin a s následným oplocením zahrady.

Zájemci, kteří by se chtěli zapojit, mohou kontaktovat Davida Kodytka na telefonech 474 359 609 a 737 174 662 nebo na e–mailu: kodytek@muklasterec.cz.


Foto: Pohled na pozemek v ulici Jana Ámose Komenského za kláštereckou Základní uměleckou školou. Foto: Město Klášterec n. O.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video