Už počtvrté mohou lidé měnit své okolí. Chomutov znovu vyčlenil 5 milionů na realizaci jejich nápadů

Redakce 2021-02-10 10:29:50

CHOMUTOV – Město Chomutov rozjíždí 4. ročník participativního rozpočtu a nabízí svým občanům znovu se podílet na úpravě stávajících nebo vzniku nových veřejných prostranství v celkové alokaci pro projekt Společně tvoříme Chomutov 5 miliónů korun. „Až do konce března budeme přijímat návrhy našich obyvatel na vylepšení míst v našem městě,“ řekl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Nápady může předkládat kdokoliv starší 15 let. Projekt musí být realizován na veřejném prostranství (ulice, park, zelené plochy, náměstí atp.) nebo ve veřejně přístupné budově, která je po větší část dne přístupná či využívána veřejností, jako je např. knihovna, kino atp. (nemusí být přístupno 24 hodin denně, ale rozhodující je volný přístup každému). Místo realizace (pozemek, budova) musí být ve vlastnictví města, příspěvkových organizací města nebo obchodních společností města. Maximální finanční limit na jeden projektový záměr je 600 tis. Korun. Realizace nápadu musí být proveditelná, nesmí odporovat zákonům, územnímu plánu, Rámcové strategii rozvoje města a jiným rozvojovým koncepcím města + má investiční charakter. Kompletní informace jsou k nalezení na webu www.naschomutov.cz

PĚT JEDNODUCHÝCH KROKŮ, JAK PODAT NÁVRH:

1. Dívejte se kolem sebe a nápady na zlepšení svého okolí prodiskutujte s přáteli, rodinou, sousedy, kolegy, …

2. Zjistěte si vlastníka pozemku/budovy, které se Váš nápad týká - Pokud je vlastníkem statutární město Chomutov, můžete postupovat dále.

3. Místo nafoťte, navrhněte nová řešení místa, návrh řešení načrtněte – inspirujte se v jiných městech.

4. Zkuste odhadnout rozpočet návrhu – včetně přípravných prací, projektové dokumentace a prací s návrhem souvisejících. Celkový rozpočet návrhu se musí vejít do 600 tisíc Kč včetně DPH. Pokud si nebudete vědět rady s odhadem rozpočtu, nic se neděje, návrh určitě v termínu podejte. Odhadem rozpočtu se pak budeme zabývat při hodnocení návrhů.

5. Veškeré informace sepište do formuláře a tím oficiálně návrh podáte ke zpracování.

Všechna pravidla participativního rozpočtu zůstávají zachována, jen se ruší pravidlo týkající se povinnosti navrhovatele projektu zúčastnit se veřejného projednání. Veřejná projednání nebudou organizována. Cokoliv nejasného k danému návrhu projektu je stále možné konzultovat s koordinátorkou Ing. Terezou Rödlingovou - t.rodlingova@chomutov.cz.

Od 1. 4. do 14. 5. 2021 bude Váš návrh hodnocen odborným týmem na městě, zda splnil všechny podmínky projektu a postoupí k hlasování. Online hlasování začátkem června 2021 rozhodne o vítězných projektech, které se budou realizovat od ledna 2022.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video