Kadaň proinvestuje 90 miliónů korun

PR článek 2021-02-20 05:18:00

KADAŇ (PI) — Město Kadaň i pro letošní rok bude hospodařit s přebytkovým rozpočtem, velká část z něj půjde na investice. I přes nepříznivou ekonomickou situaci Kadaň loni dobře hospodařila, a tak může letos proinvestovat více než devadesát miliónů korun.

Investiční prioritou ve městě je dokončení opravy velkého okruhu na sídlišti D. „Do velké rekonstrukce silničního okruhu na sídlišti D se město pustilo na základě požadavků obyvatel této části města, které jsme zaznamenali v rámci setkávání obyvatel na sídlišti. Okruh má nové povrchy, chodníky, přibyla zde parkovací místa, upravila zeleň. Pro snížení intenzity dopravy zde také vznikl nový výjezd ze sídliště na průtah městem. Z něj se lidé jednoduše dostanou na hlavní tah městem a mohou tu přejet i na další sídliště,“ uvedl starosta Jiří Kulhánek.

Na základě setkávání s obyvateli kadaňských sídlišť město naplánovalo další investice, například opravu schodů k vlakovému nádraží, rekonstrukci vnitrobloku ve Dvořákově ulici, obnovu nohejbalového hřiště či parkování před domem s pečovatelskou službou ve Věžní ulici.

Kadaň letos rovněž zahájí práce na projektové dokumentaci pro obnovu chátrající budovy Slovanu na sídlišti B, tak, aby zde v blízké budoucnosti mohli mladí lidé najít takzvané startovací bydlení v nových městských bytech. Pustí se také do projektu rozvodů inženýrských sítí v další části území na Vinohradech pro individuální výstavbu rodinných domů.

Velkou chystanou investicí pro letošní rok je krásná hvězdárna s vyhlídkou na Prostředním vrchu. Observatoř nebude sloužit pouze pro vědecké pozorování. Bude i novou atrakcí pro zájemce ze širokého okolí. Nová hvězdárna bude mít menší a větší kopuli, obě se stejným dalekohledem konstrukce Schmidt–Cassegrain. Na zbrusu nové budově, která si vyžádá investici pět miliónů korun, bude i volně přístupná plošina k pozorování okolí.

Foto: Vizualizace nové hvězdárny v Kadani. Kresba: Město Kadaň

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video