Nová hala zůstává zatím zavřená. Čeká se, až skončí epidemie

Alla Želinská 2021-02-16 14:20:00

Město Podbořany převzalo od stavební firmy v polovině ledna do užívání nově vybudovanou sportovní halu za téměř 50 milionů korun. Hala vyrostla poblíž fotbalového stadionu TJ Tatran a stavěla se od léta 2019.

„Dodavatel v samotném závěru ještě vyměňoval povrchy na hrací ploše, protože původní dodávka povrchů měla vady a město je reklamovalo. Nad rámec původní dodávky stavby si město objednalo i kamerový systém. Teď už jen čekáme, až se zlepší epidemiologická situace, vláda ukončí nouzový stav a bude možné otevřít sportoviště pro veřejnost,“ uvedl Milan Ohanka, vedoucí odboru investic Městského úřadu Podbořany.

Využít halu budou moci hráči mnoha druhů především míčových sportů. Základem je hrací plocha pro florbal, ale v hale se bude hrát také sálová kopaná, házená, volejbal, basketbal či tenis. V objektu naopak nebude například posilovna či wellness. Hala je prioritně určena pro sálové míčové kolektivní sporty. Sportovci mají v nové hale připraveno i kvalitní zázemí, například šest šaten, moderní sprchy a sociální zařízení.

O stavbě haly město uvažovalo čtrnáct let. Po celou tu dobu byli a stále jsou i kritici této stavby. Údajně je pro město Podbořany zbytečná. „Další zbytečné vyhozené peníze. Chtělo by to se zamyslet, co skutečně naše malé město potřebuje, a co už je nad rámec,“ vyjádřil se například M. Dlouhý z Podbořan. „Sportovní hala se technicky řeší z vůle zastupitelů od roku 2006 v rámci plánů na celkovou modernizaci areálu TJ Tatran, který město převzalo do svého majetku. Fotbalové hřiště bylo vybaveno závlahou. Bylo provedeno vylepšení staré haly, výměna kotle, opravy střechy, odvodnění budovy. Byly postaveny nové tenisové a volejbalové kurty, dnes již zaniklá U-rampa. Město odkoupilo kuželnu s restaurací. Teď převzalo i novou halu,“ argumentuje tajemník podbořanské radnice Martin Gutzer.

Jak bude město provozovat halu dál? „Určitě nikdo neočekává, že bude zisková, stejně jako to neočekáváme u domova pro seniory, u provozu knihovny, u provozu veřejného osvětlení nebo koupaliště. Města a obce nejsou obchodní společnosti, nejsou tu k tomu, aby vytvářely zisk, ale musí se starat o možnosti vyžití a kvalitního života pro své obyvatele. Hledáme nějakého nájemce, který by halu efektivně řídil a provozoval s příspěvkem od města, jako to máme třeba v případě koupaliště. Jestli se to podaří, to se teď těžko odhaduje, vzhledem k situaci s covidem. Před epidemií covidu se ale městu ozývali zájemci, kteří nabízeli provozovat halu,“ dodal tajemník.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video