Máte zkušenost s dobrým skutkem? Hledáme činy roku

Hedvika Mašková 2021-02-23 17:30:00

Pandemie koronaviru pomohla v loňském roce vzedmout velkou vlnu solidarity v celé naší společnosti. Lidé si začali navzájem pomáhat a vznikla řada dobročinných projektů. Byli jsme po dlouhé době svědky toho, jak jako společnost dokážeme stát jeden při druhém. Vyrovnat se a lépe zvládnout nelehkou dobu potřebovali především senioři a lidé v prvních liniích, v nichž stáli nejen zdravotníci, policisté nebo hasiči, ale také pokladní v obchodech, popeláři, řidiči městské hromadné dopravy či kurýři.

Rádi bychom oslovili vás, jednotlivce i organizace, kteří jste nějakým způsobem pomohli v dnešní těžké době svým projektem či skutkem druhému člověku nebo skupině. Nebo je mezi našimi čtenáři někdo, kdo ví o někom z našeho žateckého regionu, kdo vykonal skutek plný soucitu a všímavosti vůči okolí? Pomozte nám a napište na email fajkusova@ohremedia.cz a přihlaste svůj nebo cizí dobrý skutek, pomoc nebo čin. O některých jsme již možná v našich novinách psali, ale některé mohly našemu oku uniknout a některé možná zůstaly před světem zcela skryty a ví o nich jen jejich aktéři.

Rozhodli jste se například rozvážet nákupy seniorům? Šili a darovali roušky? Zachránili jste život člověku nebo zvířeti? Pomohli rodině v sociální nouzi? Sehnali jste či finančně přispěli na pomůcky pro tělesně postižené osoby? Zorganizovali akci na podporu někoho ohroženého? Zapojili se jako dobrovolníci v nemocnici či sociálních službách? Přesně vás hledáme. Chceme zviditelnit tyto výjimečné skutky a ukázat ostatním dobré příklady a inspirovat je.

Nezáleží na tom, zda jsou činy malé nebo velké. Dobré skutky se cení nehledě na jejich velikost, vždy jsou vítané a dost často mají kouzelnou moc.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video