Poznámka Veroniky Saláškové: Máj, měsíc násilí

Veronika Salášková 2012-05-19 00:17:00

Máj letos na Žatecku rozhodně nezačal jako měsíc lásky. Jeho první dva týdny přinesly spíš vlnu násilí. Hned 1. května byl v Žatci na Kruháku napaden Jiří V. Jen pár dní na to, ve čtvrtek 10. května, byla v parku pod nemocnicí přepadena a okradena 78letá seniorka, která při tom utrpěla zranění. O den později napadla skupina útočníků před hospodou v Měcholupech Miroslava V.

Podobných případů je nejen tady u nás ale všude v republice celá řada, zejména v oblasti severních Čech. A to nebudou nahlášeny zdaleka všechny. Představitelé státu by se proto, namísto svých neustálých žabomyších válek, měli nad současnou situací ve společnosti vážně zamyslet a začít ji urychleně řešit. Třeba posílením pravomocí policie a zavedením tvrdších postihů za podobné incidenty. Nálada mezi lidmi je totiž taková, že pokud to takto půjde dál, je pravděpodobně jen otázkou času, kdy sami vezmou spravedlnost do svých rukou.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video