Nedání přednosti stálo dva životy

2021-02-23 12:44:09

VERNÉŘOV (r) – K tragické dopravní nehodě, při níž na místě zahynuli dva lidé, došlo v pondělí 22. února krátce po poledni u bývalé obce Vernéřov. Jak řekla okresní policejní mluvčí Miroslava Glogovská, z vedlejší silnice směrem od Kadaně jela posádka osobního vozu, jehož 70letý řidič zřejmě nedal přednost nákladní dodávce, jedoucí po hlavní silnici I/13 směrem od Klášterce nad Ohří.

„Došlo ke střetu, po kterém obě vozidla skončila mimo silnici. Řidič osobního vozu a jeho spolujezdkyně, ročník 1957, byli na místě mrtví. Řidič nákladního automobilu utrpěl podle předběžných zpráv lehká zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Na místě nehody zasahovali hasičské jednotky a zamířil sem i vrtulník letecké záchranné služby. Na základnu se ale vrátil prázdný, protože oběti už nejevily známky života. Provoz na místě policisté řídili střídavě jedním jízdním pruhem.

Křižovatka silnice č. 13 a takzvané prostřední cesty do Kadaně je místem častých dopravních nehod. Už vloni měla začít její přestavba na kruhový objezd, ale kvůli komplikacím se stavebním povolením ji Ředitelství silnic a dálnic přesunulo na letošní rok. Jednou z největších zdejších dopravních nehod byla havárie autobusu v roce 2016, kterému z vedlejší silnice vjela do cesty řidička osobního vozu. Šofér autobusu jedoucí směrem na Chomutov se jí pokusil vyhnout, ale při manévru se dostal mimo vozovku, kde naboural do horkovodu (na snímku). Zraněno bylo 25 lidí, z toho sedm těžce.

Foto: Archiv

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video