Nástupiště v Postoloprtech čeká modernizace

Lucie Steklá 2021-02-25 17:55:00

Postoloprty (lus, kf) Po opravě nádražní budovy v Postoloprtech, která proběhla v roce 2018, se ,,nového kabátu“ dočká i nástupiště, ale také kolejiště, železniční přejezd, chodníky či bezpečnostní zařízení. Cílem je modernizace železnice a zvýšení bezpečnosti pro cestující i další účastníky provozu.

Kromě obnovy železničního svršku a spod-ku, nahrazení stávající technologie a dalších zásahů souvisejících především s bezpečností a celkovou modernizací provozu proběhne také několik změn, které by mohly obyvatele Postoloprt a spádových obcí zajímat. ,,Na základě požadavku města dojde v Postoloprtech k propojení chodníku přilehlého k silniční komunikaci rozšířením přejezdové konstrukce. Světelné výstražníky a závorové stojany budou vyměněny, sklápění závor bude se současným chodem, jejich zvedání bude sekvenční,“ přiblížil plánované rekonstrukce zastupitel města Rostislav Mihalčík. Vzhledem k umístění přejezdu bude technologie doplněna o akustickou indikaci pro nevidomé, zábranu slepecké hole a odpovídající úpravy povrchu chodníku, tedy zvýrazněné vodící pásy.

U centrálního přechodu, do vestibulu stanice a na perony přibude nový informační systém pro cestující. Modernizován bude vizuální informační systém, stejně jako v případě nových reproduktorů bude jeho umístění ještě upřesněno dle polohy nástupiště. Současný kamerový systém bude nahrazen novým. ,,Nejviditelnější změnou však bude vytvoření poloostrovního mimoúrovňového nástupiště. S ohledem na prostor, do kterého bude nástupiště umístěno, bude jeho šířka 4,5 metru tak, aby zasahovalo až na konec stávajícího chodníku k oplocení sousedního pozemku,“ doplnil zastupitel. Dojde tak k vysunutí začátku nástupiště k přístupovému chodníku z ulice Žižkova. Začátek nástupiště tak vytvoří přirozenou bariéru pro zamezení vstupu cestujících do kolejiště. Bezbariérový přístup na nástupiště bude zajištěn chodníkem v podélném sklonu umístěným vpravo od stávajícího chodníku. ,,V rámci přípravné fáze bylo navrženo zařadit do stavby nový stavební objekt, který by zahrnoval úpravu pozemku ležícího vpravo u výpravní budovy na parkoviště se zpevněným povrchem. Část parkoviště by byla vyhrazena pro vozidla policie a Správy železnic, zbylá plocha by sloužila pro veřejnost,” dodal J. Mihalčík.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video