Zájem o očkování měli v domově seniorů klienti i zaměstnanci

Lucie Steklá 2021-03-04 17:26:00

Klienti i personál jsou po opakovaném testování stále bez přítomnosti covidu. Vzhledem k situaci jsou od konce února návštěvy v domově zakázány.

Louny (lus) První vlnu očkování za sebou mají klienti Domova pro seniory U Pramene v Lounech. Očkovací látka do Loun dorazila ve druhé polovině února.

Podle slov ředitelky Jany Černé u klientů proběhlo očkování u všech, kteří chtěli, a lékař jim to schválil a doporučil. O očkování proti Covid-19 nakonec zájem projevilo pětaosmdesát z přítomných 130 klientů domova. ,,Deset klientů ještě čeká na zlepšení zdravotního stavu. Ze 74 zaměstnanců jich bylo očkováno pětačtyřicet, ti kteří chtěli,“ řekla J. Černá s tím, že klienti nesou očkování statečně a na doporučení lékaře každého oočkovaného čekaly dva dny odpočinku. ,,U někoho se mohla dostavit teplota nebo bolest v místě vpichu. Za sebe mohu potvrdit, že mám obojí v lehké formě. Paralen to vyřešil,“ dodala J. Černá. Za čtyři týdny může v domově proběhnout očkování druhou a poslední dávkou. ,,Vypadá to, že stihneme hezké jarní počasí už v pohodě. Držte nám palce,“ uzavřela ředitelka.

,,Přátelé, jsme v pořádku a bez covidu. Nicméně, zprávy od kolegů z jiných domovů nás přesvědčily, že nesmíme usnout na vavřínech. Další vlna nákazy začíná v okolních domovech řádit. S platností od čtvrtka 25. února proto do odvolání zakazuji návštěvy,“ uvedla ředitelka Domova seniorů U Pramene Jana Černá. Současně klienti domova nesmějí vycházet mimo budovu. ,,Týká se to klientů, kteří doposud mohli, proto-že prodělali nemoc covid a od jejich vyléčení neuplynulo devadesát dní,“ dodala ředitelka s tím, že v úterý 2. března proběhlo pravidelné testování zaměstnanců domova. Opět bez pozitivního nálezu. 

Rodiny se se svými příbuznými mohou opět spojit jen telefonicky či pomocí internetu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video